blank

Memorijalni turnir „Stevan Vilotić Ćele”

blank

U petak počinje 27. Memorijalni turnir „Stevan Vilotić Ćele”, na kojem će učestvovati omladinske reprezentacije Mađarske, Crne Gore, Azerbejdžana i Srbije. Utakmice će se igrati u Senti, Kuli, Bačkoj Topoli i Subotici.

Kako je navela član Gradskog veća zadužena za sport Nataša Aleksić, Memorijalni turnir „Stevan Vilotić Ćele” okupiće oko 150 fudbalera, čime će Subotica još jednom dokazati da je grad sportova.

‒ Subotica je i ovaj put domaćin, iako će se utakmice igrati i u drugim mestima. Sigurna sam da će Subotica opravdati epitet dobrog domaćina, da će svi uživati i da će organizacija, kao i prethodnih godina, biti na visokom nivou ‒ poručila je.

Sekretar Sportskog saveza Subotice Dejan Vuković kazao je da mu je drago što se turnir ponovo održava u našem gradu, posle godinu dana pauze zbog korone. Zahvalio se Fudbalskom savezu Srbije koji ih je prepoznao kao partnere za organizaciju, kako je rekao, dragog i važnog turnira.

‒ Turnir se u našem gradu održavao 25 od 27 puta i mislim da smo se time i pokazali kao dobri organizatori. Zahvalni smo klubovima koji su obezbedili terene za treninge, jer su reprezentacijama učesnicama neophodni i treninzi tokom turnira, a za to su nam pomogli fudbalski klubovi „Tavankut”, „Vinogradar”, „Spartak” i JKP „Stadion” ‒ rekao je Vuković.

On je podsetio da turnir postoji i održava se u Subotici zahvaljujući pokojnom sportskom novinaru Ivici Kajdočiju, te da su uveli da se dodeljuje specijalno fer-plej priznanje koje nosi njegovo ime.

blank

Tim menadžer mladih reprezentativnih selekcija Dušan Gelić izrazio je zadovoljstvo što je Fudbalski savet Srbije ponovo u Subotici.

‒ Turnir “Ćele Vilotić” je za nas značajan iz dva aspekta. Jedan je sportski, jer nam služi da se pripremimo za kvalifikacije koje nas očekuju. S druge strane nam je veoma važan jer na ovaj način želimo da čuvamo tradiciju na lik i delo čoveka koji je obeležio jednu fudbalsku epohu, a  koji je ceo svoj život posvetio radu sa mlađim kategorijama. Veoma je važno da nastavimo sa održavanjem ovog turinira i da podižemo nivo kvaliteta organizacije. Veoma sam srećan što smo ponovo ovde i nadam se da ćemo još dugo godina organizovati i dolaziti na ovaj turnir ‒ poručio je Gelić.

Na Gradskom stadionu u Subotici u petak će Srbija igrati protiv Azerbejdžana, dok će u Kuli u isto vreme biti odigrana utakmica između Crne Gore i Mađarske.

U nedelju će Srbija igrati protiv Crne Gore u Kuli, a Mađarska protiv Azerbejdžana u Bačkoj Topoli.

U utorak će Azerbejdžan igrati protiv Crne Gore u Senti, a Srbija protiv Mađarske na Gradskom stadionu u Subotici. Sve utakmice počinju u 16 časova i 30 minuta.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.