blank

Meštani Horgoša: U selu se nije pucalo ni za vreme rata

Meštani sela Horgoš ističu da se mesecima ne osećaju bezbedno, te da u kasnim večernjim satima ne izlaze iz svojih domova, prenosi Nova.rs.

blank

„Ne osećamo se više sigurno i prijatno, bukvalno gde god krenemo zatičemo grupe migranata koji često znaju da se ponašaju bučno i nasilno. Ne možemo reći da je bilo napada na nekog od nas, ali nema napuštene kuće u okolini u koju nije provaljeno, svuda su smeće i šatori. Nemamo ništa protiv tih ljudi, ali neko mora da uvede red“, kaže meštanin i dodaje:

„U selu se nije pucalo ni za vreme rata, iako su kroz Horgoš prolazili i „Arkanovci“ i „Šešeljevci“.“

Kako navodi, u vreme pucnjave je sedeo u kući i gledao utakmicu.

„Gledao sam utakmicu kada mi je žena povikala da se čuju pucnji s ulice. Prišao sam prozoru i tada se začuo još jedan rafal. Od straha smo se povukli u sobu s dvorišne strane kuće. Šta da vam kažem kako se osećam kada nam pucaju u samom centru sela“, navodi on.

Njegov komšija, takođe uzenemiren, kaže da su meštani Horgoša prepušteni sami sebi.

„Prošle nedelje smo na sastanku mesne zajednice uputili molbu da u Horgoš dođe više policije i da bude u selu, ne samo kada se dogodi incident. Ali evo, moralo je da se zapuca, pa da dođu žandarmi i ministar“, kaže stariji gospodin.

Nova.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.