blank

Ministarstvo odbrane zahtevalo da se stih “Zato složno uskliknimo, Kosovo je duša Srbije” izbaci i otpeva “Da zauvek svi slavimo sve heroje naše Srbije”

blank

Autor pesme Milan Gajić je za “NjuzMaks” rekao da je stih izmenjen na zahtev Ministarstva odbrane, sa čim se on složio

Vojni orkestar i hor “Stanislav Binički”, zajedno sa solistkinjom Katarinom Božić, izveli su pesmu pesmu “Junaci sa Paštrika” na svečanoj promociji 135 novih poručnika u subotu u Beogradu. Iz pesme je, međutim, stih o Kosovu kao “duši Srbije” zamenjen sa “svim herojima Srbije” i to na zahtev Ministarstva odbrane, rekao je autor pesme.

Umesto stihova „Da zauvek svi pamtimo, Podvig slavne divizije, Zato složno uskliknimo, Kosovo je duša Srbije“ otpevano je: „Da zauvek svi pamtimo, Podvig slavne divizije, Da zauvek svi slavimo sve heroje naše Srbije“. Pesma je izvedena ispred predsednika Srbije, ministra odbrane i brojnim diplomatskim korom.

Autor pesme Milan Gajić je za “NjuzMaks” rekao da je stih izmenjen na zahtev Ministarstva odbrane, sa čim se on složio.

Ministarstvo odbrane je optužilo medije za zlonamernost i neistinitost zbog izveštavanja o zameni stihova u pesmi Junaci sa Paštrika. Ministarstvo tvrdi da postoji nekoliko verzija pesme Milana Gajića, te da „iz pesme o Kosovu – Kosovo ne možete izbaciti“.

Na Jutjubu su do sada dostupna samo dva izvođenja ove iste pesme – jedna iz maja 2020. godine u crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Batajnici, a druga iz januara ove godine u kripti Hrama Svetog Save. U oba izvođenja postoji stih „Kosovo je duša Srbije“.

Stihovi pesme su u više verzija tekstualno dostupni na internetu, ali se takođe u svim verzijama nalazi pomenuti stih o Kosovu, ističe Kossev.

Kossev/N1/NSPM, foto: printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.