blank

Miroslav Aleksić: Imamo poslednju šansu da izgradimo državu, pravo na grešku nemamo

YouTube video

Prvi potpredsednik Narodne stranke kaže da mora da bude uspostavljen sistem u kom pojedinac neće biti iznad zakona i institucija i da njegova stranka namerava da osujeti priliv preletača nakon promene vlasti

Prvi potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić, za Subotičke.rs je izjavio da smo izgubili državu tokom proteklih deset godina i da je sada odnosvni zadatak da je izgradimo.

blank

– Moramo da uspostavimo sistem institucija, koji ne postiji i vladavinu zakona. Moramo da usvojimo set zakona koji obuhvata zakon o lustraciji, ali i zakon o tužiocu za političku korupciju. Moramo dase pozabavimo javnim dugom koji danas iznosi 31 milijardu, a možda postoje i druge ugovorene obaveze, pa bi ukupan dug zapravo mogao da bude veći. Uspostavićemo sistem u kom nijedan pojedinac neće biti iznad zakona i institucija, moramo da vratimo moć narodu i institucijama. Srbija je okuprana i privatizovna od male grupe oko Aleksandra Vučića koja se ponaša kao da je Srbiju nasledila – izjavio je Aleksić.

On ističe da kao društvo nemamo drugu šansu.

blank

– Imaćemo mogućnst da posle Vučićeve vladavine izgradimo državu i to će biti jedina šansa. Nemamo pravo na grešku – tvrdi Aleksić koji ističe da je Narodna stranka odlučila da uspostavi moratorijum na prijem u članstvo na izvesno vereme, da se, nakon pada režima, ne bi dogodilo da oni, koji su jednom ili čak dva puta, već prelazili u stranke na vlasti, ponovo urade to isto.

Na pitanje urednika našeg sajta zašto Zdravka Ponoša i vesti o njegovoj kampanji nema na sajtovima Narodne stranke, ali ni na sajtu Stranke slobodne i pravde, Aleksić je rekao da je Ponoš, pre svega, kandidat grupe građana i da se, kada je pravljen izbor predsedničkog kandidata, došlo do zaključka da je on više nestranački, nego stranački kandidat i da je to koncept koji je napravljen.

Kompletan intervju sa Miroslavom Aleksićem možete da odgledate na „Jutjub“ kanalu portala Subotičke.rs.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.