blank

Mirović tvrdi da je obezbeđen novac za završetak zgrade Narodnog pozorišta

blank

Ukupna vrednost svih radova iznosiće oko dve i po milijarde dinara. Sledi faza 8/2

Prvog septembra 2023. godine nova teatarska sezona mogla bi da počne u obnovljenoj zgradi Narodnog pozorišta – pokrajinska vlada je za to obezbedila sve uslove – istakao je Igor Mirović, prdsednik pokrajinske vlade, prilikom jučerašnje posete Subotici.

Predsednik pokrajinske vlade je aneks ugovora o finansiranju predao gradskom rukovodstvu.

On je sa Stevanom Bakićem, gradonačelnikom Subotice obišao zgradu Narodnog pozorišta i predao aneks ugovora o finansiranju neophodan za završetak radova. Reč je o novih 274 miliona dinara.

Od srede će iznos biti na našem računu i započećemo realizaciju faze 8/2. To je završna faza za svaki deo. To znači da će biti završeni svi unutrašnji radovi, preostaće samo koncertna dvorana, koja je zaseban deo, i njena rekonstrukcija može da se odvija odvojeno, dok je moguće već koristiti pozorišne sale” – rekao je Stevan Bakić.

Mirović je istakao da je pokrajina prihvatila da obezbedi celokupan iznos za završetak radova, a u planu je da kasnije povećaju i broj zaposlenih u pozorištu, jer, kako je naglasio, pokrajina će u narednim godinama podržavati ulaganje u kulturu u Vojvodini.

Kao što znate, od kako vodim pokrajinsku administraciju, nema ni jedan  nezavršeni objekat, ni u jednom slučaju nije bilo neodgovornog rukovođenja. Naše finansije smo tako uredili da možemo da ponudimo konkretne planove i možemo da obećamo završetak određenih poslova.”

Za sada predviđenim novčanim iznosom, vrednost ukupnih radova na obnovi Narodnog pozorišta u Subotici iznose približno 2,5 milijardi dinara.

Takođe, na prostoru Subotice nastavlja se asfaltiranje ulica koje nemaju asflat, a zahvaljujući privrednom razvoju države pokrajina raspolaže sa dovoljno novca da može da uloži u dalju obnovu puteva – rekao je Igor Mirović.

Predsednik pokrajinske vlade je sa Stevanom Bakićem, gradonačelnikom Subotice posetio ulice Višanja i Rozike Vujković u Ljutovu.

Nakon obilaska radova na obnovi ulica, Igor Mirović je posetio i subotički Dom za decu „Kolevka” gde je rukovodstvu poručio da u svemu mogu da računaju na podršku pokrajinske vlade.

RTV Panon

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.