blank

Mladi stonoteniseri Srbije prošle nedelje trenirali u Subotici (VIDEO)

YouTube video

Ne tako davno, pre nekoliko decenija kad je ova generacija, danas srednjih godina išla u osnovnu školu, nije bilo osnovnoškolske ustanove koja nije imala sto za stoni tenis. U nekim školama, kao što je bila Bajmočka, postojali su legendarni nastavnici fizičkog vaspitanja koji su u nas usadili ljubav prema sportu, druženju, i prema moralnim vrednostima, izvlačeći iz nas ono najbolje.

Takav slučaj je bio sa stonim tenisom. Ko je voleo sport, znao je da igra i stoni tenis. Naravno, ne na vrhunskom nivou. Ali ta ljubav ostala je i do današnjih dana, pa se često izlazi na megdan, na zelenom stolu sa celuloidnom lopticom.

Upravo o ovome, i mnogim drugim sportskim pričama, razgovarali smo sa trenerima juniorske i kadetske reprezentacije u stonom tenisu, u obe konkurencije. Koliko je sad teško regrutovati mlade nade, koliko se često trenira, i gde se Srbija nalazi sada, na evropskoj stonoteniskoj mapi samo su neka od pitanja, na koja smo dobili odogovor od Danijela Toađera, trenera kadetkinja i juniorki.

Bojan Crepulja vodi muški deo najbolje selekcije Srbije u kategoriji kadeta i juniora, i Suboticu koristi kao bazu za treniranje, poslednjih nekoliko godina.

Katarina Gvozdenović i Dušan Vezmar su naše mlade nade, a koliko truda ulažu u treninge pokazaće vreme, za sada su najbolji u svojim selekcijama.

Stonoteniski klub Spartak je svoj rad bazirao na mlađim kategorijama, a uslovi koje imaju Subotičani su svakako iznad proseka, gde svoju vojsku stonotenisera vredno treniraju već godinama.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Žreb za polufinale Kup-a

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, na Terazijama, održan je žreb parova polufinala Kupa Srbije za fudbalerke. Parove je izvlačila, uz asistenciju Momčila Marića, komesara za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.