blank

Mladi u Subotici nemaju poverenja u lokalnu vlast kada je u pitanju njihova bezbednost (VIDEO)

YouTube video

Istraživanje „Mladi i bezbednost“ koje je realizovao Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) rađeno je na reprezentativnom uzorku od dve stotine mladih ljudi u Subotici, starosti do 30 godina.

Ovo istraživanje rađeno je sa mladima u multietničkim sredinama koja su sprovedena u Subotici, Novom Pazaru i Bujanovcu.

Neki od glavnih zaključaka do kojih se došlo jeste da je veći procenat mladih koji se osećaju bezbedno, nego nebezbedno kada je u pitanju lični osećaj bezbednosti. Ipak, najveći procenat, čak 29 odsto, je ravnodušno prema ovoj problematici.

blank

Bojan Klačar, izvršni direktor CeSID-a, naveo je da se mladi najbezbednije osećaju u svom domu, dok se nebezbednost povećava izlaskom iz svog ličnog prostora.

„Prosečna ocena bezbednosti mladih u Subotici je 3,4 od 5 kolika je maksimalna ocena. Što se tiče institucija, mladi u Subotici ne veruju da Narodna skupština Republike Srbije i lokalna vlast u Subotici dovoljno rade na toj temi, tako da poverenje u institucije nije na dobrom nivou“ — zaključio je Klačar.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.