blank

Na graničnom prelazu Horgoš zaplenjene funte i profesionalna kamera

blank

Uprava carina saopštila je da je tokom jučerašnjeg dana na graničnom prelazu Horgoš zaplenjeno 23.000 britanskih funti, sakrivenih među garderobom u koferu putnika.

„Audijem‟ britanskih registarskih oznaka upravljao je tridesettrogodišnji državljanin Albanije, koji je iz Oksforda krenuo ka svojoj zemlji. Kod njega je nađeno nešto više od 31.000 funti.

Putniku je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti 10.000 evra, dok će o ostatku neprijavljenog novca odlučivati nadležni sud.

blank

Istog dana, takođe na ulazu u zemlju, carinici su u saradnji sa policijom sprečili krijumčarenje profesionalne kamere, čija je vrednost oko 15.000 evra. Kamera je pronađena u „fijatu‟ holandske registracije, kojim su dvojica naših državljana putovala iz Holandije ka Šapcu.

Pedesetšestogodišnji vozač je rekao da ima da prijavi samo pomenuto vozilo za carinjenje. Međutim, u prtljažniku je nađena kartonska kutija u kojoj je bio zapakovan originalni kofer sa profesionalnom kamerom i opremom. Kako je navedeno, reč je o polovnoj kameri „Phantom HD Gold“, čija je vrednost procenjena na oko 15.000 evra.

Vrednost krijumčarene robe prelazi trećinu vrednosti vozila, stoga će do okončanja prekršajnog postupka pred sudom biti zadržan i automobil.

Foto: Uprava carina

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.