blank

Na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi subotički gimnazijalci uspešni

Ovoga vikenda je na Kopaoniku održana Nacionalna geografska olimpijada, na kojoj su učestvovali subotički gimnazijalci.

blank
Foto: Zoran Nagel

Prvo mesto je osvojio Relja Kresović, učenik drugog razreda Gimnazije „Svetozar Marković”, a pod mentorstvom Adrijane Tešić, profesorke geografije, dok su treće mesto osvojili maturanti Bogdan Pezrović i Vidak Njegovan, pod mentorskom palicom Zorana Nagela, profesora geografije.

Time su se tri Subotičanina plasirala na republički nivo.

Kako Zoran Nagel ističe, pitanja su opšta geografska, a i bez obzira na godinu i školu, svima su postavljana ista. Učenici koji su se plasirali na dalje takmičenje su zaljubljenici u ovaj predmet, koji su uspeli, da tokom godine, primene stečena znanja iz geografije, ali i drugih predmeta koji se mogu povezati sa ovom naučnom granom.

Inače, godinama unazad subotički gimnazijalci su osvajači medalja na republičkim takmičenjima, a jedan se posebno ističe.

To je Krištof Nemet, koji sada studira geografiju u Mađarskoj. Takmičio se na evropskom i svetskom nivou, na mađarskom, srpskom i engleskom jeziku.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Žreb za polufinale Kup-a

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, na Terazijama, održan je žreb parova polufinala Kupa Srbije za fudbalerke. Parove je izvlačila, uz asistenciju Momčila Marića, komesara za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.