blank

Narodna stranka od Vučića traži da pošalje pisma Putinu i Si Đinpingu o Kosovu i Metohiji

blank

Šef poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić uputio je danas pismo predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem ga je pozvao da hitno pošalje istovetna pisma predsednicima Rusije i Kine u kojima će ih zamoliti da ulože veto u Savetu bezbednosti ako članstvo samoproglašenog Kosova u UN dođe na dnevni red.

Aleksić je Vučiću predložio tekst tih pisama i pozvao predsednika Srbije da obavesti javnost kada uputi pisma predsednicima Rusije i Kine Vladimiru Putinu i Si Đinpingu.

Aleksić je u pismu Vučiću istakao da su u toku ubrzane diplomatske akcije u kojima će se od Srbije zahtevati da pristane na članstvo takozvanog Kosova u Ujedinjenim nacijama, i da je zato važno da što hitnije pošalje pisma liderima Rusije i Kine.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke je podsetio predsednika Srbije da se na sednici parlamenta obavezao da će poslati pisma, i dodao da je Rezolucijom Narodne stranke o Kosovu i Metohiji predviđeno da se pisma upute u Moskvu i Peking.

U predlogu pisma navodi se da se Srbija „odlučno suprotstavlja međunarodnoj afirmaciji takozvanog Kosova i da će to nastaviti da čini i u budućnosti“.     

„Stoga Vas molim da, ukoliko pitanje članstva takozvanog Kosova u Organizaciji ujedinjenih nacija (OUN) bude ikada pokrenuto u okviru Saveta bezbednosti te organizacije, Ruska Federacija (Narodna Republika Kina) svaku takvu inicijativu bezuslovno zaustavi koristeći prava i instrumente koje uživa kao njegova stalna članica, uključujući pravo veta“, navodi se u predlogu pisma.

Foto: NS

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.