blank

Narodna stranka za formiranje građanske porote

blank

Povodom kontrole projekta Akva-parka koju je inicirao Ištvan Pastor, Gradski odbor Narodne stranke saopštio je da smatra da problemi u vezi sa tim postoje već duži vremenski period. Kako su naveli, sama odluka o izgradnji doneta je bez prethodno ispravno pripremljene studije opravdanosti, uz improvizaciju i izbegavanje konsultacija sa referentnim stručnjacima i uz zanemarivanje uloge građanske javnosti.

Nemanja Šarčević je u ime subotičkog odbora Narodne stranke izjavio da je u više navrata kao poslanik u Skupštini Vojvodine upozoravao da je ključno pitanje razvoja Palića čistoća jezera, a da je Akva-park „diskutabilna investicija‟.

Kako je konstatovao, Pastor ni kao tadašnji predsednik Skupštine Vojvodine, ni kao koalicioni partner SNS-a kada je dogovarao taj projekat, ni kao član Skupštine „Park Palić doo”, nije reagovao na ukazane neregularnosti projekata na Paliću, da bi tek sad u situaciji lične odgovornosti izrazio sumnje na dosadašnje poslovanje.

Uprkos tome što podržavaju Pastorovo interesovanje za finansijsku urednost projekta, iz Narodne stranke su poručili da iskazuju dozu nepoverenja prema proklamovanom nezavisnom radu kontrolnih državnih institucija.

Narodna stranka je iz tog razloga iznela da se zalaže za formiranje građanske porote kao nezavisnog tela. Građansku porotu bi činili ugledni stručnjaci i građani, kao vid neposrednog nadzora građana nad postupkom upravljanja javnim resursima.

Kako su naveli, građanska porota bi u velikoj meri pomogla vraćanju poverenja građana u institucije, ali bi i otklonila odnosno potvrdila sumnje vezane za upravljanje javnim resursima, kako kapitalnih projekata na Paliću, tako i aktuelne izgradnje pozorišta, kao i buduće izgradnje bolnice, gradskog stadiona i kapitalnog ulaganja u Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ Subotica.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.