blank

Norma grupa neće produžiti ugovore za 140 privremeno zaposlenih radnika

blank

Preduzimamo neophodne korake kako bi Norma grupa jugoistočna Evropa d. o. o. bila sposobna za uspešnu budućnost

U odgovoru našoj redakciji, Mari Voler, koja je u Norma grupi zadužena za odnose sa medijima, navela je da se pomenuta grupacija, kao i cela industrija, trenutno suočava sa nekoliko izazova i da ugovori 140 privremeno angažovanih radnika u Subotici, koji su istekli krajem februara ili će isteći ovih dana, neće biti produženi.

“Na strani tražnje smanjeni su proizvodni kapaciteti u automobilskom sektoru. Na strani troškova, imamo veće troškove materijala i transporta, kao i dodatne troškove u vezi sa pandemijom koronavirusa.

Da bismo ostali konkurentni, morali smo svoje resurse u Subotici da prilagodimo zahtevima tržišta.

Zbog očekivano nižih potreba za proizvodnim kapacitetima, ugovori za 150 radnih mesta otvorenih na određeno vreme nisu produženi nakon redovnog raskida do oktobra i novembra 2021. godine.

Zbog povećanog broja upita kupaca, krajem decembra i početkom januara zaposlili smo oko 140 radnika na određeno vreme. Od kraja februara do kraja marta, njima će isteći ugovori na određeno vreme i neće biti produženi.

Norma grupa nastavlja da ulaže značajna sredstva u fabriku u Subotici, kako bi zadovoljila nove zahteve kupaca, na primer rashladne sisteme za električna vozila i rešenja za smanjenje emisija iz automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Nedavno smo u Subotici postavili dodatni proizvodni kapacitet za novorazvijeni SCR sistem za velike porudžbine od dva vodeća evropska proizvođača automobila.

Preduzimamo neophodne korake kako bi Norma grupa jugoistočna Evropa d. o. o. bila sposobna za uspešnu budućnost, kao dobar i pouzdan poslodavac”, navedeno jeu odgovoru Norma grupe našoj redakciji.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Žreb za polufinale Kup-a

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, na Terazijama, održan je žreb parova polufinala Kupa Srbije za fudbalerke. Parove je izvlačila, uz asistenciju Momčila Marića, komesara za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.