blank

Nova stranka napustila LIBSEEN zbog prijema Tačijevog Demokratskog saveza Kosova

blank

“Smatramo da organizacijama čiji su osnivači ratni zločinci nije mesto među liberalnim organizacijama, već na smetlištu istorije”, saopštila Nova stranka koju od pre nekoliko dana predvodi Subotičanin Norbert Cvijanov

Predsedništvo Nove stranke, koju od pre nekoliko dana, kao vršilac dužnosti predsednika, predvodi Subotičanin Norbert Cvijanov, jednoglasno je odlučilo da napusti LIBSEEN (Liberali jugoistočne evrope), zbog prijema Demokratske partije Kosova (DPK) čiji je osnivač Hašim Tači.

“Smatramo da organizacijama čiji su osnivači ratni zločinci nije mesto među liberalnim organizacijama, već na smetlištu istorije. Ideologija kojoj je cilj postizanje slobode pojedinca na račun društvene jednakosti i društvene stabilnosti je ono čemu Nova stranka teži, a organizacija koja je primljena je sasvim suprotna tome.

Ne delimo iste civilizacijske vrednosti koje su u jezgru liberalne ideologije. Smatramo da najnoviji član LIBSEEN-a nije doživeo potpunu katarzu i distanciranje od svojih osnivača koji su optuženi za teške ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

Među delima koja se osnivaču stavljaju na teret su nezakonito zatvaranje, okrutno postupanje, mučenje i ubistva, kao i zarobljavanje, prisilan nestanak i progon ljudi. Na sastanku u Sarajevu od tri organizacije iz Srbije dve su glasale protiv prijema DPK, dok je jedna bila za.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.