blank

Od srede isplata trideset evra prijavljenim punoletnim građanima

blank

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je da će u sredu početi isplata trideset evra pomoći svim punoletnim građanima koji su se prijavili za dobijanje novčane pomoći. Kako je naveo, očekuje da prvog dana bude isplaćeno oko 630.000 građana, a u narednih nekoliko dana svi ostali koji su se prijavili, te je podsetio da prijava za novčanu pomoć traje do 15. maja.

Podsetimo, penzioneri, primaoci socijalne pomoći, kao i osuđenici, pritvorenici i prekršajno kažnjene osobe u kazneno-popravnim ustanovama u Srbiji prvih trideset evra državne pomoći dobijali su po automatizmu, bez prijavljivanja.

Ostali punoletni građani, ukoliko žele ovu pomoć, moraju da se prijave ili putem portala Uprave za trezor ili telefonom na broj kontakt centra: 0800 101 100, a poziv je besplatan.

Rok je do 15. maja, a isplata drugog dela pomoći u istom iznosu najavljena je za novembar.

Ministar finansija je juče naveo da je isplaćena i druga polovina minimalca za radnike, u okviru trećeg paketa pomoći preduzetnicima i preduzećima koja su se za to prijavila.

„Danas je isplaćeno pola minimalne zarade za 1.122.787 zaposlenih. To je deo trećeg paketa pomoći, a ukupna vrednost paketa iznosi 266 milijardi dinara“, naveo je Mali juče.

N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »
blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.