blank

Odbojkaši Spartaka u fantastičnom meču savladali Partizan

Odbojkaši Spartaka su pred svojim navijačima uspeli da naprave veliko iznenađenje nad favorizovanim Beogradskim Partizanom i slave u 20. kolu Superlige Srbije posle pet setova 3:2 (18:25, 25:18, 21:25, 25:19, 16:14).

blank
Foto: MOK Spratak

Spartak: Mašulović 23, Jungić 4, Lečić 8, Šuvački 3, Kan 19, Pavlović 8, Omar 9, Milović, Tomčić, Peić, Vulikić, Duli, Tumbas.

Partizan: Mandić 3, Gruveus 12, Batak 7, Mrdak 14, Tadić 11, Janković 5, Petrović 6, Bjelica 7, Popović M., Dopuđ, Popović P., Đurđević, Cvetković.

Spartak je u prepunoj hali „Dudova šuma“, po ko zna koji put izašao kao pobednik iz maratona i na taj način prekinuo Partizanovu seriju od 11 vezani pobeda.

Partizan je u prvom setu bio mnogo agresivniji od Spartaka, poveo je sa 8:3. Spartak je na sve načine pokušavao da uhvati priključak, ali je Partizan odigrao odlično i rešio prvi set u svoju korist. Nažalost, prvi set je obeležila povreda Vulikića koji je morao da napusti teren.

U drugi set obe ekipe su ušle dekoncentrisano i mnogo su grešile. Spartak je poveo sa 7:5, ali je Partizan na sredini seta uspeo da izjednači. Subotičani su bolje odigrali završnicu seta i izjednačili na 1:1.

Na krilima pozitivnog rezultata, Spartak je bio i više nego samouveren u prvom delu treće deonice gde je vodio. Subotičani su imali 21:18, ali je Partizan, na razočarenje domaće publike, napravio seriju 7:0 i osvojio treći set.
Malo koja ekipa bi nakon ovakve završnice prethodnog seta mogla da se psihološki vrati u igru.

Ipak, Spartak je u poslednjih godinu dana pokazao da ima karakter što je i juče dokazao. Osvojili su četvri set rezultatom 25:19.

Peti set je bio poslastica za sve ljubitelje odbojke. Spartak je na početku napravio veliki broj grešaka, što je Partizan znao da iskoristi i povede sa 9:6. Reagovao je Ivica Jevtić u tim trenucima tajm-autom, koji je za domaći tim došao u pravi čas, pošto su Subotičani ubrzo uspeli da izjednače rezultat na 9:9.

Nastavio je Spartak u istom ritmu i nakon nekoliko poena stigao do prve set lopte. Partizan je uspeo u prvi mah da zaustavi rivala, ali je Spartak odličnom odbranom iskoristio drugu šansu koja mu se ukazala i stavio tačku na ovaj susret.

Najefikasniji u trijumfu svog tima bio je Veljko Mašulović sa 23 poena, dok se kod gostiju najviše istakao Milija Mrdak sa 14.

Tabela Super lige:

blank
Foto: Srbijasport

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sportska dešavanja za vikend

Program sportskih dešavanja za vikend: Petak: -Muški fudbal: Superliga, TSC – Voždovac, 18 časova. Pročitaj još Plivači Spartaka uspešni tokom vikenda Košarkaši nastavili pobednički niz

Detaljnije »
blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 23 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu imati povolјan uticaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.