blank

Održan deveti „Zimski festival tradicija” (FOTO+VIDEO)

YouTube video

Palić je proteklog vikenda bio domaćin devetog „Zimskog festivala tradicija”. Ova manifestacija okupila je mnogobrojne učesnike koji su izlagali svoje tradicionalne proizvode, ali i takmičare koji su se nadmetali u topljenju čvaraka i brzom sečenju luka i slanine.

„Deveti put po redu organizujemo „Zimski festival tradicija”, koji je stvarno postao tradicionalni. Sada imamo dva glavna elementa ove manifestacije, a to su takmičenje u pečenju čvaraka, dok je drugi element izložba lokalnih proizvoda, odnosno sajam rukotvorina”, rekla je Fontanji Čila, ispred Udruženja „Ludašpusta”.

Na festivalu je i ove godine bilo organizovano takmičenje u seckanju slanine i luka. Prijavljen je rekordni broj ekipa, čak 17, a svaka ekipa brojala je od četiri do pet članova.

Posetioci su mogli da probaju odličnu hranu poput pečenih kobasica i hurki, pasulja i ovčijeg paprikaša koju je pripremala Mala gostiona „Elitte Palić”.

Više pogledajte u našem video-prilogu!

no images were found

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.