blank

Održan okrugli sto “Zajedno protiv vršnjačkog nasilja”

YouTube video

Danas je u Gradskoj kući, u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu decu, a povodom inicijative za formiranje koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Subotici, održan okrugli sto. Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici iz oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite i civilnog sektora, a izostali su predstavnici MUP-a Srbije.

Lokalna samouprava u potpunosti podržava osnivanje ovakvog tela, s obzirom na to da je vršnjačko nasilje u porastu u svim školama, izjavio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku. 
 
Mirjana Stevanović, direktorka OŠ „Matko Vuković“, potvrdila je da je naročito u porastu nasilje na društvenim mrežama i digitalnim platformama, kao i verbalno i emocionalno uznemiravanje, ali da škole reaguju po svim zakonskim normama jer je “nulta tolerancija” na svaki vid nasilja. 
 
 
blank
 
Kako napominje Igor Jurić, direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu, ovo se sve radi u okviru projekta Beogradske otvorene škole “Dijalog promena” i uz finansijsku podršku Evropske unije.
 
– Projekat “Zajedno protiv vršnjačkog nasilja” je važan, jer inicira promene javnih politika na lokalnom nivou, u cilju bolje komunikacije organizacija civilnog društva i javnih vlasti. S obzirom da postoji kordinaciono telo u Novom Sadu i od juče u Vlasotincu, a uskoro će biti osnovano i u Aranđelovcu, mi se nadamo da će ovo telo do početka školske godine zaživeti i u Subotici. Kranji cilj projekta je da sve lokalne samouprave imaju ovo telo za borbu protiv vršnjačkog nasilja – rekao je Jurić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.