blank

Održana konferencija „Novi lideri” (VIDEO)

YouTube video

Studentska organizacija „AIESEC” organizovala je u Subotici konferenciju „Novi lideri”, koja za cilj ima podsticanje mladih da razviju svoje liderske sposobnosti.

Teodora Vasiljević, član organizacionog tima konferencije, naglasila je da je ovo sedamnaesta konferencija po redu.

„Tema ovogodišnjeg okupljanja jeste ideja da uključimo što više mladih srednjoškolaca i studenata, te da ih podstaknemo na kreiranje pozitivnih promena u društvu”, naglasila je Vasiljević.

Na konferenciji je prisustvovalo sto pedeset mladih sugrađana. 

Profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti Slavimir Stojanović podelio je sa mladima svoju priču koja, kako kaže, prevazilazi nešto što je uobičajeno. Kako je rekao, mladi to vole da čuju, a zatim da iz te priče izvuku inspiraciju i motivaciju da budu lideri. 

„Naše postojanje na ovoj planeti je međusobno usmereno. Ako smo sami, smatram da je život daleko manje plemenit, slojevit, daleko siromašniji. Mnogi od ovih mladih ljudi to i sami shvataju, čim su u ovoj poziciji da žele nešto da nauče”, zaključio je Stojanović. 

blank

Priliku da bude govornik na konferenciji, dobio je rvač Davor Štefanek.

„Na privatnom i poslovnom planu sam imao uspone i padove. Čast mi je što sam danas dobio priliku da budem ispred svih mladih i da im objasnim da je moguće da neko iz malog grada, poput Subotice, dodirne vrh oblaka i osvoji olimpijsko zlato u sportu. Zadovoljstvo mi je što sam danas preneo svoju viziju mladima i iskreno se nadam da će ono što sam im rekao nadahnuti da ne postoji nemoguće. Ono što zamisle, mogu i da ostvare”, savetovao je Štefanek. 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.