blank

Održano predavanje „Tajna života: Moć je u nama”

“Zašto” je pitanje koje treba postaviti sebi na dnevnom nivou. Zašto paziti na sebe? Zašto promeniti način života? Zašto promeniti pogled na svakodnevnu ishranu?

blank
Na ta pitanja i mnoga druga koja su vezana za ishranu i zdrav način života pokušali su da daju doktori dr Dragana Mijailović, dr Jovana Mašić I inženjer Matija Bičješković, koji su održali predavanje na temu “Tajna života: Moć je u nama”.

Prostorije Inspira Hub, u centru Subotice nisu bile dovoljne da ugoste sve zainteresovane za promenu sopstvenog života, pogleda na ishranu i uopšteno na zdrav način života.

Potrebu za ovaj vid predavanja, ovo troje stručnjaka u svojim oblastima pronašli su u smrti.

Naime, godišnje U Srbiji umre 136 hiljada ljudi, a glavni uzročnik ove crne brojke su srčana oboljenja, rak i plućne bolesti.

To je ceo jedan grad, to je Subotica na godišnjem nivou, koja nestaje, umire od zastrašujućih bolesti. Preko 800 hiljada ljudi su oboleli od dijabetesa, a preko dva miliona su pušači.

Ova crna statistika uzrok je predavanja koja dr Mašić, dr Mijailovic i Bilješković, organizuju po celoj Srbiji, kako bi se promenila svest o ishrani i odnosu prema sebi, svom telu, životu i na kraju smrti, ne bi li je izbegli i kvalitetno produžili sebi život.

Zanimljivo predavanje i drugačiji pristup bili su osvežavajući i otrežnjujući, za sve koji su mu prisustvovali. Uz celovitu biljnu ishranu, fizičku aktivnost usklađenu sa sopstvenim godinama, i praktičnim primenama ovih premisa, bile su okosnica predavanja i možda potrebe da što kvalitetnije proživimo život bez bolesti.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.