blank

Osnovna škola „Ivan Milutinović” ostala bez donacije

blank

Fondacija „Alek Kavčić” u saradnji sa Matematičkom gimnazijom iz Beograda svake godine donira dvadeset računara školama širom Srbije. Među četiri škole kojima je namenjena ovogodišnja donacija jeste i Osnovna škola „Ivan Milutinović” iz Subotice. Ipak, današnja svečanost povodom uručivanja računara ovoj školi nije upriličena.

Kako smo saznali na licu mesta, zaposleni su tvrdili da direktor škole nije u prilici da preuzme donaciju, niti da nam se obrati, jer je na sastanku. Uprkos tome, Alek Kavčić, osnivač istoimene Fondacije, naveo je da je tradicija takva da đaci Matematičke gimnazije biraju kojim školama će računari biti uručeni, te da je danas u Subotici zahvaljujući Igoru Engiju.

blank

‒ Igor Engi, bivši đak ove škole, sada učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, najbolji je đak koji je došao iz Subotice u poslednjih nekoliko decenija. Ova akcija je tako osmišljena da đaci gimnazije mogu da biraju kojim će školama uručiti ovu donaciju. Reč je o pet računara, koji su donirani od strane Fondacije „Alek Kavčić”. Gimnazijalci odlučuju kojoj školi ide donacija, a Igor se odlučio za svoju bivšu školu ‒ poručio je Kavčić, navodeći da je Engi trebalo da održi predavanja subotičkim gimnazijalcima iz oblasti računarstva i matematike.

Fondacija „Alek Kavčić” svake godina donira dvadeset računara Matematičkoj gimnaziji, pa se onih dvadeset od prethodne godine raspoređuju po školama širom Srbije.

blank

‒ Godinama doniramo Matematičkoj gimnaziji nove računare, jer smo u tom trenutku, pre četiri godine, shvatili da zastarevaju, te da ta gimnazija, bez obzira na svoje rezultate, nema adekvatnu tehniku ‒ kazao je Kavčić, poručujući da „jednogodišnje” računare profesor Željko Ležaja unapredi i nadogradi, te budu spremni za osnovne škole.

‒ Nije nam se do sada desilo da neko ne primi donaciju. Meni je rečeno da škola ne može da nam obezbedi gostoprimstvo. Ne znam da li će donacija biti primljena nekom drugom prilikom ili ne. Došao sam ovde zbog Igora, roditelja koji su se okupili i male svečanosti koje, ipak, nema ‒ poručio je Kavčić.

blank

On je naveo da je današnji sastanak sa Osnovnom školom „Ivan Milutinović” ugovorila direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić, ali da su se predstavnici ove škole, saznavši za odbijanje donacije, na pola puta vratili za Beograd.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.