fbpx
Auxality"/
Naslovna Vesti Otvoren logističko-carinski centar „Terminal Su"
Čepom do osmeha

Otvoren logističko-carinski centar „Terminal Su“

Na Bikovačkom putu počeo je sa radom logističko-carinski centar „Terminal Su“, kojim će teretni saobraćaj biti potpuno izmešten iz centra grada. Ovaj kompleks prostire se na 30.000 kvadratnih metara, dok će u samom objektu od oko 2.000 kvadratnih metara raditi pripadnici Ministarstva finansija, Uprave carina, sanitarne inspekcije, špedicije koje carine pošiljke, više privrednih subjekata, kao i restoran otvorenog tipa.

Gradonačelnik Stevan Bakić obišao je novoizgrađeni centar i naveo da je ovim zaokružen proces izmeštanja teretnog saobraćaja iz grada Subotice.

– Moram da istaknem da je krajem 2019. godine završetkom obilaznice oko Subotice, popularnog „ipsilon“ kraka jedan deo teretnog saobraćaja bio izmešten, dok je drugi deo, zbog obaveza prema carinskoj službi, sanitarnim inspekcijama, uslugama raznih špeditera, morao da ide kroz centar grada u tadašnje javno skladište da bi završio određene procedure. Međutim, izgradnjom ovog logističkog centra konačno je rešen i taj problem – rekao je gradonačelnik.

On je naveo da je mesto na kojem se terminal nalazi veoma pogodno, te je pozvao sve auto-prevoznike Srbije i regiona da u punom kapacitetu koriste usluge ovog centra.

– „Terminal Su“ nalazi se na kraju periferije grada, u blizini auto-puta E-75, koji jednim delom puta vodi na granični prelaz Horgoš. Zatim, tu je petlja „Subotica-jug“ za isključenje sa tog auto-puta, koja vodi pravo na logistički centar. Po završetku svih obaveza u ovom logističkom centru, kamioni mogu da nastave obilaznicom prema privrednoj zoni Mali Bajmok i graničnom prelazu Kelebija. Ono što je najvažnije, ovde mogu da završe sve zakonske procedure prema sanitarnim inspekcijama, špediterske usluge, carinjenje robe, a dostupni su i rezervni delovi za kamione, servis za kamione, bankomat, tuš-kabine za vozače i veliki kapacitet parking-mesta, i sve to sa mogućnošću proširenja i kapaciteta i usluga u budućem periodu – poručio je Bakić.

Vlasnik kompanije „Terminal Su“ Aleksandar Vasić zahvalio se Gradskoj upravi na podršci i gradonačelniku na lepim rečima.

– Ovo je sigurno još jedan motiv da budemo uspešniji i da se društveno korisnije osećamo. Drago mi je što ste došli da vidite šta sve „Terminal Su“ pruža. Isto tako, iskazujem veliku zahvalnost Gradskoj upravi koja je bila tu uz nas kad smo krenuli u ovaj projekat i koja je sa nama rešila jedan veliki problem u gradu Subotici, izmeštanjem teretnog saobraćaja van centra grada – naveo je Vasić.

Direktor ove kompanije Dejan Petrović rekao je da je motiv za izgradnju ovog višenamenskog objekta bila želja za poboljšanjem života u lokalnoj zajednici po pitanju bezbednosti, zaštite životne sredine i zdravlja sugrađana, kao i poboljšanje uslova za pravna i poslovna lica.

– Kompleks se prostire na 30.000 kvadratnih metara, od kojih najveći deo zauzima sam parking. Dostupno je tri stotine mesta za putnička i teretna vozila. Pokriven je osvetljenjem i video-nadzorom i izuzetno je dobro organizovan i komforan, uz podršku najboljeg „tiketing“ sistema koji nam omogućava ulaske i izlaske vozila bez prevelikog zadržavanja. Dakle, sklonili smo vozila sa ulica da budu kod nas u terminalu – poručio je Petrović.

On je istakao da je ovaj centar finansiran iz sopstvenih sredstava i da je završen za 117 dana. Kako je naveo, želeli su da posetiocima ovde bude ugodno, a da, pritom, mogu da završe sve svoje poslove.

Direktor se ovom prilikom zahvalio svim zaposlenima, Gradu, izvođačima radova, prijateljima, komšijama, kao i svim ljudima koji su odabrali baš „Terminal Su“ za svoje radno mesto.