blank

Otvorena audio izložba „Jasenovac. Logor smrti, zemlja živih“ (VIDEO)

YouTube video

Audio izložba „Jasenovac. Logor smrti, zemlja živih“ otvorena je sinoć u galerijskom prostoru Fondacije ”Danilo Kiš”.

Ova interaktivna izložba dvaju autora, Darka Nikolića i Bogdana Španjevića, sastoji se od osam zvučnih zapisa, odnosno radiofonskih priča o žrtvama logora Jasenovac. Na ovaj način je posetiocima pružena mogućnost da kroz niz dramskih aktivnosti postanu učesnici i ko-kreatori priča zasnovanih na istorijskim događajima.

Upotrebom savremenih metoda angažovanja publike, putem veb aplikacije kojoj su posetioci pristupali sa svojih mobilnih telefona, omogućen je ličan i višedimenzionalni doživljaj. Posebno dizajnirane instalacije u prostoru, osmišljene oko radiofonskih priča pružile su priliku prisutnima da kroz interakciju dodatno prodube doživljaj, u koje ih je ispred tima autora ove izložbe uvela Jovana Blanuša.

Umetnička dimenzija ovog projekta naročito je istaknuta učešćem glumaca Radivoja Raše Bukvića i Bojane Kovačević Gajin, koji su, u ulogama naratora, snimili priče i vođenja.

Dizajn zvuka koji predstavlja centralni element iskustva izložbe potpisuje Natalija Strahinić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.