blank

Otvorena izložba „Meksiko u istorijskoj štampi Srbije” (FOTO+VIDEO)

YouTube video

U prostorijama Fondacije „Danilo Kiš”, danas je otvorena izložba „Meksiko u istorijskoj štampi Srbije”, povodom 75 godina diplomatskih odnosa između Meksika i Srbije.

Ovim povodom otvoren je i digitalni portal koji prezentuje 353 članka iz istorijske štampe Srbije o Meksiku u periodu od 1844. do 1953. godine, a na izložbi su na panoima predstavljeni najzanimljiviji članci sa portala.

Izložbu je otvorio ambasador Feliks Korona koji je naglasio da će uskoro biti uspostavavljena saradnja Subotice i jednog grada u severnom delu Meksika.

„Prvi put sam u poseti Subotici i ovom prilikom smo doveli jednu kulturnu izložbu koja nam pokazuje istorijsku arhivu naših država. Danas sam dobio uvid u sve potencijale koje ima Subotica kao grad. Upravo regija severnog Meksika je ta koja najviše podseća na Suboticu i poseduje slične karakteristike i u kojima vidim potencijal za saradnju, kao što je autoindustrija, elektronika, elektrika i na tome ćemo zaista raditi”, poručio je ambasador Meksika.

no images were found

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.