blank

Otvoreni konkursi Pokrajinskog sekretarijata za podršku privredi i turizmu

blank

Privrednici i turistički radnici imaju dve nedelje da se prijave za skoro tri stotine miliona dinara vredne konkurse za podršku privredi i turizmu nadležnog Pokrajinskog sekretarijata. Resorni sekretar Nenad Ivanišević uveren je da će efekti konkursa biti očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mesta, dok za april najavljuje nove konkurse podrške.

Nabavka mašina, opreme i softvera za mikro i mala preduzeća biće subvencionisana sa četrdeset i jedan milion dinara, dok je osamnaest miliona namenjeno za nabavku repromaterijala. Turistički radnici mogu da računaju na podršku u visini od pedeset i devet miliona dinara za podizanje kapaciteta i kvaliteta objekata, odnosno na još pedeset i dva miliona za nabavku mašina, opreme, te uvođenje tehnoloških inovacija u promociji i poslovanju.

‒ Očekujemo povećanje zaposlenosti, očekujemo očuvanje radnih mesta. Jedan od važnih uslova konkursa jeste da od danas, pa u narednih šest meseci niko ko želi da bude korisnik naših sredstava ne može da smanjuje broj zaposlenih za više od deset procenata. I upravo to jeste cilj – da sačuvamo radna mesta koja trenutno postoje u malim i mikro preduzećima i u turizmu i, ako je moguće, a nadamo se da jeste, jer govorimo o nabavci nove opreme koja će generisati nova zapošljavanja, da doprinesemo zasnivanju novih radnih odnosa ‒ kaže Ivanišević.

Budžet sekretarijata je ove godine uvećan za šezdeset procenata u odnosu na prošlu, pa se tako uskoro mogu očekivati i novi konkursi. Za podršku ženskom preduzetništvu, očuvanju starih zanata, ali i teže zapošljivim kategorijama.

‒ Dakle to će biti žrtve porodičnog nasilja, Romi, mlađi od određenog godišta, stariji od određenog godišta. Hoćemo tamo gde je najpotrebnije da pomognemo i ići ćemo ka lokalnim samoupravama, odnosno institucijama u kojima su osnivač Pokrajinska Vlada ili lokalne samouprave, ukupan iznos je preko četrdeset miliona i mi očekujemo u toku meseca aprila da taj konkurs bude raspisan ‒ dodaje on.

Novina u ovim konkurisma jeste i mogućnost refundacije sredstava za nabavku opreme i repromaterijala u poslednjih godinu dana, od uvođenja vanrednog stanja prošle godine, pa sve do novembra ove. Konkursi su otvoreni do sredine marta.

RTV

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.