blank

Palićki jedriličari uspešni na regati u Golupcu

blank

Proteklog vikenda je na Dunavu kod Golupca održan Kup Golupca, niz regata koje se boduju za državno prvenstvo. Na regati je učestvovalo stotinu takmičara iz cele Srbije.

Vremenski uslovi su omogućili održavanje šest trka, te se regata može smatrati uspešnom, a takmičari Jedriličarskog Kluba „Palić” postigli su zapažene rezultate, naveo je RTV.

Jedriličarski Klub „Palić” osvojio je dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju.

U klasama „Optimist generalno” i „Optimist dečaci” Nenad Zakić je osvojio 1. mesto. Bertalan Molnar je u klasi „Optimist dečaci do 12 godina” osvojio 2. mesto, kao i Kristina Boja u klasi „ILCA 6 generalno” i Tihomir Zakić u klasi „FINN”. U klasi „ILCA 4 dečaci” Luka Sretenović je osvojio 3. mesto.

Kako navodi RTV, dobre rezultate su postigli i ostali takmičari Jedriličarskog Kluba „Palić”: Tijana Zakić, Mate Salai, Aleksa Sretenović, Danilo Bešić, Dario Bešić, Sven Skenderović, Mate Marton, Igor Ujvari, Balint Firstner, Roland Kovač i Robert Kovač.
Mlade takmičare je na regatu „Kup Golupca” vodio trener Dejan Zakić.

Izuzetnim rezultatima kluba je doprinela priprema u Mađarskoj, koja je održana neposredno pre regate krajem jula u Agardu, a koje je finansirala Mađarska Vlada kroz projekat Samouprave Srba u Mađarskoj, naveo je RTV.

Kako je navedeno, Nenad Zakić, Bertalan Molnar, Kristina Boja, Danilo Bešić, Dario Bešić i Mate Salai učestvovaće u kampu perspektivnih jedriličara koji organizuje Jedriličarski savez Srbije, koje se trenutno održava u Golupcu do 14. avgusta.

Foto: RTV

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.