blank

Partija radikalne levice protiv podizanja spomenika kralju Petru

blank

Subotički odbor Partije radikalne levice (PRL) saopštio je da se, kako je navedeno, besmisleno trošenje novca Subotičananastavlja podizanjem spomenika kralju Petru I Karađorđeviću.

“Nakon dva spomenika, novogodišnje rasvete, sistema video nadzora (dva miliona evra) ovih dana podiže se spomenik kralju Petru. Nije jasno zbog čega je on tako bitna ličnost kojoj se mora podići spomenik u našem gradu. Podsećamo i da je odluku o suludom trošenju novca građana podržala i navodna opozicija koja sedi u Velikoj većnici Gradske kuće”, navedeno je u saopštenju.

“Gradski odbor PRL Subotica smatra da je podizanje spomenika u trenucima zdravstvene, ekonomske i ekološke krize besmisleno rasipanje novca Subotičana. Ako je neko i zaslužio da mu se podigne spomenik na ovoj lokaciji, to su Jovan Mikić Spartak i Tivadar Felegi koji su poginuli na obližnjoj Železničkoj stanici i dali svoje živote za slobodu ovog grada.

Potreban nam je jasan otklon od lažnog tradicionalizma i monarhije koja predstavlja otelotvorenje nejednakog društva. Građani su umorni od priča o prošlosti i žele da rešavaju svoje svakodnevne egzistencijalne probleme.

Ako ima novca za spomenike, zašto nema za domove zdravlja, za zapošljavanje preko potrebnih novih lekara i medicinskog osoblja, vetrozaštitni pojas, pomoć siromašnim građanima, nova vozila u Subotica-transu, vatrogascima i hitnoj pomoći, asfaltiranje katastrofalnih puteva ili obezbeđivanje besplatnih priključaka za gas – jednom rečju, rešavanje komunalnih problema?

Novca u budžetu ima, to je novac građana Subotice koje vlast ni ne pita žele li da se on troši na nepotrebne spomenike ili za njihove goruće potrebe, nego bahato troši javne finansije dok je još na vlasti i ima priliku za to. Partija radikalne levice će, ukoliko dobije poverenje građana na sledećim lokalnim izborima, korenito menjati način trošenja budžetskog novca”, navedeno je u saopštenju subotičkog PRL-a.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.