blank

Pastor mlađi najavio obnovu kuće dr Karolja Biroa

blank
Predsednik Skupštine grada balint Pastor najavio je danas, posredstvom svoje zvanične “Fejsbuk” stranice, da će novcem iz gradske kase dogodine biti obnovljena kuća u kojoj je živeo Karolj Biro, nekadašnji gradonačelnik Subotice kom je 4. juna ove godine podignut spomenik u samom centru grada.

“Skupština Grada je još krajem prethodnog mandata donela jednoglasnu odluku da će se na predlog tri najbrojnije nacije, koje čine stanovništvo Subotice, podići po jedna statua na javnoj površini.
Petnaestog oktobra prošle godine podignut je spomenik biskupu Ivanu Antunoviću, a 4. juna gradonačelniku Karolju Birou. Danas je otkriven spomenik kralju Petru I Karađorđeviću.
Specifičan duh Subotice na koji smo tako ponosni i koji zagovaramo jeste i u tome što odlazimo na važne događaje jedni kod drugih, pa sam tako i ja danas bio prisutan. Svaka skulptura od ove tri je drugačija i odražava shvatanje, pogled na svet i ukus inicijatora. Kao i ova današnja.
Drago mi je što se u proteklih šest meseci dokazalo da Subotičani, bez obzira na nacionalnu pripadnost, prihvataju spomenik podignut Karolju Birou, smatraju ga lepim”, naveo je Pastor mlađi.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.