blank

Pastor stariji najavio okončanje radova na akva parku za šest meseci (VIDEO)

YouTube video

Između hotela “Prezident” i Muškog štranda trebalo bi da nikne novi hotelski kompleks

Predsednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor danas je na Paliću najavio da će radovi na akva parku, započeti krajem 2018. godine, biti okončani za oko šest meseci.

Obraćajući se subotičkim novinarima, Pastor je rekao da su tokom proteklih godinu i po dana otklonjeni svi nedostaci i da je Vlada Srbije u četvrtak odobrila 230 miliona dinara, odnosno oko dva miliona evra, za nastavak radova.

Prema Pastorovim rečima, rebalanskom republičkog budžeta najesen bi trebalo da budu obezbeđena još četiri miliona evra, dok bi iz gradske kase za ovaj projekat trebalo da bude izdvojeno milion evra.

– Otprilike toliko je do sada uloženo u akva park. Radovi na njemu započeti su odavno. Bili su ambiciozni, ali pripremljenost i odgovornost ni izbliza nisu odgovarali ambicijama – rekao je Pastor, dodajući da finansijska konstrukcija projekta na početku izgradnje nije bila zatvorena, a da je projektna dokumentacija bila, kako je rekao, krajnje nepotpuna, bez dozvola i dozvola zapriključke.

Govoreći o Paliću kao važnom turističkom odredištu, Pastor je najavio izgradnju novog hotelskog kompleksa između hotrela “Prezident” i Muškog štranda, dodavši da jezerska voda i dalje nije preporučljiva za kupanje.

Kao jedno od mogućih rešenja za ovaj problem, Pastor je najavio mogućnost izgradnje bazena unutar jezera.

Već na početku izgradnje palićkog akva parka najavljeno je da će ovaj objekat biti završen za dve godine, što se nije dogodilo. Opravdanje za kašnjenje radova pronađeno je u pandemiji koronavirusa, pa je naknadno saopšteno da će, zbog pandemije, završetak radova kasniti do marta prošle godine.

Akva park ni tada nije završen, a preduzeće “Park Palić” promenilo je stranačkog “staratelja”, prešavši iz ruku Srpske napredne stranke u ruke Saveza vojvođanskih Mađara.

Danas smo od Ištvana Pastora saznali da je velikih propusta tokom radova na ankva parku itekako bilo, odnosno da je projektna dokumentacija bila nepotpuna, bez dozvola i bez dozvola za priključke, što je, sudeći barem prema najavama Ištvana Pastora, konačno otklonjeno.

Podsetimo, u izjavi za RTV septembra prošle godine gradonačelnik Stevan Bakić izjavio je da su “uočeni određeni nedostaci”, ali da “ništa epohalno nije pronađeno” i da je “sve u skladu sa veličinom tog projekta”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.