blank

Patent Co. iz Mišićeva postaje deo austrijske RWA grupe

blank

Austrijska kompanija „RWA Raiffeisen Ware Austria AG” preuzela je srpsku kompaniju za proizvodnju stočne hrane „Patent Co.” sa sedištem u Mišićevu kod Subotice, saopšteno je u sredu.

RWA je veleprodajno i uslužno preduzeće magacinskih zadruga i investiciona grupa sa više od 40 podružnica u Austriji i susednim istočnoevropskim zemljama. Zapošljava 2.300 ljudi, a u 2021. ostvarila je promet od oko 2,7 milijarde evra.

Kompanija Patent Co. zapošljava oko 280 radnika i njen promet je bio 64,8 miliona evra u 2020. godini.

„RWA preuzimanjem Patent Co. čini značajan korak ka rastu u ključnim segmentima stočne hrane i aditiva za stočnu hranu. Uvereni smo da će kupovina dovesti do značajnog jačanja portfolija proizvoda i geografskog pozicioniranja u sektoru stočne hrane. Buduća saradnja će tako podići dalje važne potencijale za inovacije, rast i razvoj“, rekao je generalni direktor RWA Reinhard Wolf.

Izvršni direktor Patent Co. Radivoj Perović je rekao da ta kompanija ima vodeću poziciju u proizvodnji hrane na lokalnim tržištima, kao i da je prisutna u 53 zemlje širom sveta.

„Sada, postajući deo RWA grupe, započinjemo stvaranje novih prilika, nastavljajući da gradimo poslovanje, fokusirajući se na istraživanje i dalji razvoj poslovanja“, kazao je Perović.

Beta, Foto: Printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.