blank

Piknik i koncert u šumi

blank

Udruženje građana „Klara i Rosa” u saradnji sa javnim preduzećima „Vojvodinašume“ i „Palić-Ludaš”, te udruženjima „Poželi želju” i „Četvrta Mini-Jugoslavija”, organizuje piknik i koncert u šumi. Okupljanje je zakazano za nedelju u 16 časova na ulazu u Daščansku šumu, na kraju Ulice Proleterskih brigada u Srpskom šoru, kada će, nakon šetnje, posetioci moći da uživaju u autentičnom šumskom akustičnom koncertu.

„Kada boravimo u šumi, naš dah se sjedinjuje sa fitoncidima, a ova jedinjenja toliko su snažna da se u organizmu zadržavaju i do dva meseca, održavajući naš imuni sistem jakim. Šumska stabla, stotinama godina stara, usavršila su zaštitu čuvajući sebe, ali i oslobađajući jedinjenja koja uništavaju viruse i bakterije”, naveli su organizatori.

Istakli su da će posetioce na ulasku u šumu čekati šumar i članovi udruženja ljubitelja prirode „Poželi želju”.

„Tokom jednosatne šetnje saznaćemo nešto o pravilima ponašanja u šumi i počistiti zalutali otpad na koji naiđemo usput. Šetnjom u šumi skrećemo pažnju na važnost čuvanja našeg zdravlja i naše šume! Na kraju šetnje čeka nas akustični koncert i užina”, poručili su, dodajući da će nastupati Jasna Jovićević (saksofon, bas klarinet, spacedrum) i David Sič (kontrabas).

Kako su naveli, akcija je deo projekta „7,83 Hz” koji je podržan kroz program „Aktivne zajednice” Fondacije „Trag”, a 7,83 Hz predstavlja prirodnu frekvencija Zemlje, ali obuhvata i frekvenciju moždanih talasa u stanju smirenog uma, regeneracije i pojačane intuicije.

Foto: Fejsbuk

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.