blank

Počela gradnja ambulante na Prozivci

blank

U Pazinskoj ulici na Prozivci juče je položen kamen temeljac za ambulantu površine 380 metara kvadratnih. Prema rečima gradonačelnika Stevana Bakića, ambulanta na koju meštani ovog naselja čekaju tri decenije imaće četiri ordinacije, salu za intervencije i EKG dijagnostiku, toalete, kancelarije i pomoćne prostorije. Završetak radova planiran je za prvu polovinu naredne godine.

Bakić je tom prilikom istakao da je izgradnja ambulante na Prozivci veoma važan događaj ne samo za ovo naselje, već i za susedne mesne zajednice i ceo grad, kako bi građani dobili pristup što kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti.

„Sredstva su obezbeđena preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije i iznose nešto preko 60,6 miliona dinara sa PDV-om“, rekao je gradonačelnik i zahvalio se i Ministarstvu rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, koje je takođe prepoznalo važnost ovog projekta.

blank

Kako je naveo, otvaranjem ove ambulante biće rasterećena Opšta bolnica, otvorena nova radna mesta, uređen prazan i neiskorišćen prostor, a više hiljada građana imaće veću dostupnost zdravstvene zaštite.

Gradonačelnik je istakao da Subotica ima dobru saradnju sa Kancelarijom i ministarstvima i da se podrška najbolje ogleda u primerima Hemijsko-tehnološke škole i Doma za decu „Kolevka“.

„U planu je nastavak saradnje oko Hemijske škole, a apliciramo i sa projektima za Tehničku školu „Ivan Sarić“. U pripremi je završetak izrade projektno-tehničke dokumentacije  za Opštu bolnicu Subotica, završena je i dokumentacija za totalnu rekonstrukciju Gradskog stadiona. Sve je to preko Kancelarije  za upravljanje javnim ulaganjima“, zaključio je.

blank

Direktorka Doma zdravlja Subotica Ivanka Beoković je navela da su zaposleni u Domu zdravlja veoma zadovoljni što dobijaju modernu, savremenu ambulantu, gde će raditi osam timova, po četiri u svakoj smeni.

Foto: Gradska uprava

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.