blank

Počela prijava vakcinisanih za tri hiljade dinara

blank

Građani Srbije stariji od šesnaest godina koji su do sad primili bar jednu dozu vakcine protiv virusa korona, ali i oni koji su se prijavili za vakcinaciju i u narednih nedelju dana prime prvu dozu, mogu do 15. juna da se prijave za pomoć države u iznosu od tri hiljade dinara preko portala Uprave za trezor.

Prijava za 3.000 dinara na sajtu Uprave za trezor počela je danas i trajaće sve do 15. juna. Osim penzionera i osoba koji izdržavaju zatvorske kazne svi drugi građani, koji ispunjavaju uslove, treba da se prijave, uključujući i korisnike socijalne pomoći. U suprotnom ovaj novčani iznos neće dobiti.

Iako je državnom uredbom predviđeno da pravo na 3.000 dinara imaju građani stariji od 16 godina koji su do 31. maja primili bar jednu dozu bilo koje vakcine protiv kovida 19, ministarka rada Darija Kisić Tepavčević najavila je da će ovo pravo moći da ostvare i oni koji su se do juče prijavili za vakcinaciju preko portala eUprave i prvu dozu vakcinu prime u narednih sedam dana.

Za prijavu preko portala Uprave za trezor neophodno je dostaviti sledeće podatke: jedinstveni matični broj građana, registarski broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji će se uplatiti novčana pomoć.

Ministar finasija Siniša Mali najavio je da će u petak, 4. juna biti otvoren i kontakt-centar preko kog će biti moguća prijava.

Uredbom koju je donela Vlada Srbije, predviđeno je da isplata počne u junu, dok je u jučerašnjem saopštenju istaknuto da će „isplate biti realizovane odmah po završetku prijave“.

Nova S

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.