blank

Počelo prijavljivanje građana za novčanu pomoć, trajaće do 15. maja

blank

Prijavljivanje punoletnih građana Srbije za pomoć države od dva puta po trideset evra, u dinarskoj protivvrednosti, počelo je danas preko sajta Uprave za trezor i trajaće do 15. maja.

Penzioneri, kao i korisnici socijalne pomoći i oni koji su na izdržavanju zatvorske kazne ne treba da se prijavljuju za pomoć koja je namenjena ublažavanju posledica pandemije koronavirusa.

Prvu uplatu od trideset evra će 6. maja dobiti penzioneri, a 7. maja korisnici socijalne pomoći i oni koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.

Uplata novca ostalim građanima na njihove račune u bankama će početi 12. maja.

Druga uplata od trideset evra biće u novembru, a penzioneri će dodatno i u septembru dobiti još pedeset evra, a nezaposleni u junu šezdeset evra.

Po najavi Ministarstva finansija, uplata pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji počeće u trećoj i četvrtoj nedelji maja. Oni će, uključujući i decu, dobiti po sto evra, dok će nezaposlenima biti uplaćeno po dve stotine evra.

Punoletnim građanima koji su se prošle godine prijavili za pomoć dražave uplaćeno je po sto evra.

Beta, NSPM

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 20 stepen Celzijusa. Biometeorološke prilike će biti relativno povolјne

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.