blank

Počelo takmičenje studenata „BizKod”

blank

U prostorijama kompanije „Infostud grupa” danas je počeo „BizKod”, takmičenje namenjeno studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta iz Subotice. Takmičenje se održava šesti put, a, prema rečima organizatora, prijavio se veliki broj timova. 

„Rekodnih 28 timova i 112 učesnika imaju 24 sata da osmisle najbolju ideju i reše zadatak, a u tome im pomažu mentori iz Infostuda. Kao i do sada, studenti se takmiče u jednoj od dve izabrane kategorije – programiranju i razradi biznis ideje”, poručili su iz Infostuda.

blank

Direktor Infostud grupe Branimir Gajić je prilikom otvaranja poručio studentima da mu je drago što se posle tri godine takmičenje ponovo održava uživo, u trajanju od 24 časa, napominjući da je ovo iskustvo koje će odneti sa hakatona dragoceno i da će im sigurno koristiti u daljem školovanju i karijeri.

Profesor Zlatko Čović sa VTŠ-a pozdravio je studente i poručio im je da su, bez obzira na konačni plasman, svi pobednici, jer su izašli iz svoje zone komfora i prijavili se na ovaj hakaton.

U ime Ekonomskog fakulteta, takmičarima se obratio dekan Nebojša Gvozdenović, koji je podsetio takmičare da ovakvim poduhvatima otkrivaju nova ostrva znanja, kojima će se često vraćati u budućnosti.

blank

Kako je navedeno, takmičarski deo se završava sutra u ranim jutarnjim časovima, nakon čega sledi prezentacija rešenja, žiriranje i proglašenje pobednika.

Foto: Damir Vujković, Infostud

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.