blank

Počinje prskanje komaraca

blank

Pčelari upozoreni da izmeste košnice 5 kilometara daleko

Gradska uprava saopštila je da će preduzeće Oris iz Sombora od danas do 4. septembra sprovesti kombinovani tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca iz vazduha i sa zemlje.

Prskanje komaraca obavljaće se od 18 do 23 časa prvog dana u sa povoljnim meterološkim uslovima u navedenom periodu, odnosno u odsustvu padavina, vetra i bez ekstremno visokih temperatura.

Tretman iz vazduha biće obavljen na teritoriji sledećih mesnih zajednica: Kelebija, Ljutovo, Donji Tavankut, Gornji Tavankut, Radanovac, Zorka i Makova sedmica.

Tretman sa zemlje biće obavljen na teritoriji mesnih zajednica: Novo selo, Gat, Ker, Aleksandrovo, Mali Bajmok, Peščara, Dudova Šuma, Centar 1, Centar 2, Centar 3, Prozivka, Bajnat, Novi Grad, Kertvaroš, Mali Radanovac, Železničko Naselje, Palić, Hajdukovo, Čantavir, Bačko Dušanovo, Verušić, Mišićevo, Mala Bosna, Đurđin, Stari Žednik, Novi Žednik, Višnjevac, Bikovo, Bajmok, Šupljak, i Bački vinogradi.

Tretman sa zemlje biće obavljan takozvanom ULV tehnikom, odnosno preparatom na bazi aktivne materije deltametrin, a iz vazduha preparatom na bazi aktivne materije lambda cihalotrin.

Preparati su toksični za pčele, pa se pčelari mole da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje 5 km. Dejstvo navedenih preparata traje 3 dana. Mape sa lokacijama na kojima se obavlja tretman dostupne su na Fejsbuk i internet stranici (www.oris.rs) preduzeća Oris d. o. o. Sombor. Telefon za sve dodatne informacije je: 025 515 50 55.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu prouzrokovati tegobe kod

Detaljnije »
blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.