blank

Pokrajinska vlada nagradila najuspešnije učenike i njihove mentore

blank

 

Pokrajinska vlada saopštila je da su u petak uručene diplome i nagrade najuspešnijim učenicima, među kojima je Subotičanin Igor Engi, i njihovim mentorima sa teritorije Autonomne pojrajine Vojvodine „Talenti 2021“ za vrhunske rezultate postignute tokom protekle školske godine na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika.

Kako je navedeno, troje darovitih učenika dobilo je specijalne nagrade s novčanim iznosima, dok je njih 70 dobilo diplome s pojedinačnim novčanim nagradama. Diplome i novčane nagrade dobilo je i njihovih 60 mentora, a dodeljene su i pohvale za 144 učenika.

„Vi ste slika naše budućnosti. Srećni smo što imamo darovite učenike koji tokom školovanja ostvaruju izuzetne rezultate jer će upravo oni jednog dana, svojim znanjem, radom, odgovornošću i stvaralaštvom, voditi ovu zemlju i graditi naše društvo u budućnosti“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, dodavši da je zadatak vlade i celog društva da podstiču trud i znanje najuspešnijih i najboljih.

Kazao je da na ovaj način žele da motivišu đake da nastave vredno da uče i da podstaknu njihovo stvaralaštvo. Istakao je da je plan da u narednoj godini za ovu namenu bude izdvojeno znatno više sredstava.

Foto: Vlada APV

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.