blank

Pokrenuta aplikacija „Poreski alarm“ za prijavu poreskih nepravilnosti

blank

„Poreski alarm“ je besplatna aplikacija za pametne telefone, pomoću koje građani mogu da prijave neizdavanje fiskalnih računa, obavljanje neregistrovane delatnosti, neprijavljivanje radnika i druge nepravilnosti u poslovanju, saopštila je Poreska uprava.

U aplikaciju se mogu uneti podaci i slike privrednog subjekta ili uočene nepravilnosti, a korisnik prijavu može podneti anonimno ili se identifikovati u zavisnosti od toga za koju se opciju opredeli.

Кorisnici aplikacije automatski dobijaju elektronsko obaveštenje o uspešnom podnošenju prijave, koja je odmah po podnošenju vidljiva i u sistemu Poreske uprave.

„Poreska uprava će u slučaju osnovanosti i potpunosti podnete prijave preduzimati mere u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima i sankcionisati svako ponašanje koje nije u skladu sa poreskim propisima“, istaknuto je u saopštenju.

Aplikacija „Poreski alarm“ razvijena je u okviru projekta „Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama“ koji sprovode Poreska uprava i Program Ujedinjenih nacija za razvoj uz finansijsku podršku Švedske.

Danas

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.