blank

Policija odustala od prekršajnog kažnjavanja urednika našeg portala

blank

Naknadno utvrđeno da Žujović nije bio učesnik protesta, već da je izveštavao sa događaja

Portparolka Policijske uprave u Subotici, Tatjana Vetro, obavestila je danas urednika našeg portala Branka M. Žujovića da je naknadno utvrđeno da je on izveštavao sa protesta održanog 4. decembra na raskrsnici kod hotela “Patrija” i da policija odustaje od njegovog prekršajnog kažnjavanja.

Vetro je u telefonskom razgovoru Žujovića obavestila da ne treba da preduzme nikakvu konkretnu radnju tim povodom, već da će policija sama poništiti njegov prekršajni nalog. Ona je dodala da se to odnosi i na prekršajni nalog zbog prisustva protestu od 11. decembra, ukoliko taj nalog ovih dana stigne na Žujovićevu adresu.

Žujović je početkom ove nedelje poštom dobio prekršajni policijski nalog da plati 5.000 dinara zbog toga što se “kao pešak” kretao i zadržavao na kolovozu tokom protesta održanog 4. decembra, iako je, kao izveštač, stajao na trotoaru i u raskrsnicu ulazio isključivo da bi razgovarao sa učesnicima blokade, snimao izjave i video priloge.

Ovim povodom, oglasili su se Udruženje novinara Srbije i Sindikat novinara Srbije, zahtevajući od policije da povuče prekršajni nalog koji je poslat Žujoviću.

Žujović je ovim povodom izjavio da je policija u njegovom slučaju na kraju postupila na jedini ispravan način i da je kažnjavanje novinara zbog toga što obavljaju svoj posao nedopustivo svugde, pa i u našem gradu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 20 stepen Celzijusa. Biometeorološke prilike će biti relativno povolјne

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.