blank

Dveri: Ko upravlja budžetom Subotice i zašto se Bakić ne meša u svoj posao?

blank

Subotičke Dveri saopštile su da se malim finansijskim ulaganjima može dosta toga uraditi za građane, isgičući da su tražili da se omogući korišćenje termalnog bazena na Paliću, jer je, prema njihovim saznanjima, urađen je novi toplovod, te da nikakvi drugi zahtevi nisu bili potrebni jer je termalni bazen pre otpočinjanja radova na Akva-parku bio u funkciji.

“Smatrali smo da je gospodin Ištvan Pastor prava adresa i da ima bar malo sluha ali i odgovornosti prema građanima. Na žalost, prevarili smo se, nema ni odgovornosti prema građanima, ni prema budžetu Grada Subotice. Da je u javnosti izašao bar sa bilo kakvim smislenim objašnjenjem da nije moguće otvoriti termalni bazen, građani bi znali da nije moguće njegovo korišćenje iz nekog opravdanog razloga. Ovako je očigledno da on nema ni objašnjenje za neotvaranje bazena, ni empatiju prema starijim i bolesnim sugrađanima, jer da ima sasvim sigiurno bi razmotrio ovaj predlog.

Umesto toga imamo po nama jedno neodgovorno ponašanje, svakako ne na visini funkcije , predsednika Skupštine AP Vojvodine na kojoj se nalazi. U aprilu je Pastor nagovestio da je za završetak radova na Akva parku potrebno 400 miliona dinara, da bi za nepuna dva meseca kasnije tvrdio da nam treba 500 miliona. Povećanje od 100 miliona za samo dva meseca?

Dveri su u par navrata građane Subotice obaveštavale o sumnjivim javnim nabavkama oko izgradnje Akva-parka. Ništa tu nije kako treba, od sumnjivih izvođača, sumnjivih političara, a sada i sumnjive cene koštanja celokupne investicije. Jedino rešenje je da se uz pomoć kriminalističke policije i tužilaštva ispitaju sve sumnje koje prate izgradnju Akva-parka. Da ne bi dolazili u situaciju da se političari gađaju iznosima kao što to sada radi Ištvan Pastor.

Pastor je naveo da se iz gradskog budžeta može obezbediti 170 miliona, a da će se ostatak para tražiti u dogovoru sa Aleksandrom Vučićem. Da li gradskom kasom upravlja Ištvan Pastor, jer on zna koliko može da se zahvati iz budžeta grada, a nije ni odbornik, ni funkcioner u Skupštini grada Subotice. Mogao je da kao predsednik Skupštine AP Vojvodina da nam pruži informacije da li će i koliko pokrajinska administracija odvojiti sredstava iz pokrajinskog budžeta da se reši problem nedostatka sredstava, ali svakako nema ingerencije vezane za sam budžet grada Subotice. Da para u budžetu Subotice ima, tada bi nadamo se i Gradska kuća aplicirala za sredstva Ministarstva finansija za energetsku efikasnost stambenih objekata i zamenu stolarije građanima. Para nije bilo ni za zamenu stolarije u visini od 10 miliona dinara, pa ne znamo odakle bi Pastor uzeo 170 miliona dinara, ako ne od nekih osnovnih i neophodnih sredstava za funkcionisanje samog grada.

Za svo to vreme aktuelni gradonačelnik Stevan Bakić ćuti, ne mešajući se u svoj posao. Da li on uz pomoć Skupštine grada Subotice upravlja budžetom grada Subotice ili to čini Ištvan Pastor?

Iako se ne meša u poslove Ištvana Pastora, ipak bi trebao zbog interesa građana da se lično založi za otvaranje termalnog bazena, a od tužilaštva i kriminalističke policije da traži da se preduzmu sve istražne radnje oko izgradnje Akva-parka, kako bi građani došli do istinitih informacija. Svako nepreduzimanje odgovarajućih mera od strane gradonačelnika kasnije može da se tumači kao saučešće u sumnjivim aktivnostima”, navedeno je u saopštenju Dveri.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.