blank

Dveri tvrde da SVM ništa nije učinio povodom migranstke krize

blank

“Da se Ištvan Pastor kojim slučajem istinski zalagao za sprovođenje politike prema migrantima i pitanja migracija koju sprovodi Fides, na čelu sa Viktorom Orbanom, tada bi bili vidljivi rezultati te politike”, poručuju iz Dveri

Subotičke “Dveri” saopštile su da su pogranična mesta, kao što su Šid, Sombor, Riđica, Tavankut, Subotica, Horgoš i Rata godinama izložena velikom prilivu migranata, a da su nas pritom, kako je navedeno, loša politika i odnos vlasti prema pitanju migracija doveli do ozbiljnih problema.

“Izjava Ištvana Pastora za Subotički mađarski radio ipak malo vređa sve naše građane. Pastor po ko zna koji put obmanjuje građane Republike Srbije, smatrajući sebe za jedinog političara koji je otvoreno govorio o migrantskoj krizi. Nije jedini koji je govorio, jer već godinama to čine i drugi, kao i funkcioneri Srpskog pokreta Dveri, ali je, za razliku od drugih, on bio u prilici da nešto konkretno uradi da se odnos države prema migrantima promeni.

Nažalost, mogao je ali ništa nije činio na rešavanju problema, što najbolje mogu da potvrde Ištvanovi prijatelji i komšije sa Rate.

Da se Ištvan Pastor kojim slučajem istinski zalagao za sprovođenje politike prema migrantima i pitanja migracija koju sprovodi Fides, na čelu sa Viktorom Orbanom, tada bi bili vidljivi rezultati te politike. Ili bi se politika i odnos prema migrantima promenili u Republici Srbiji ili Ištvan Pastor i SVM ne bi bili koalicioni partner SNS-a.

Ako Ištvan Pastor a i članstvo SVM-a žele stvarno rešenje po pitanju migranata, sada je prilika da u petak izađu sa predlogom Aleksandru Vučiću, da se žandarmerija i vojska aktivno uključe u sprečavanje ulazaka migranata u zemlju, da to pitanje bude najvažnije pitanja ulaska SVM-a u koaliciju sa SNS-om.

Bez takvog, mi bismo rekli ozbiljnog političkog stava, politika SVM-a je samo politikanstvo o trošku građana”, navedeno je u saopštenju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.