blank

Narodnjaci obećavaju da će vratiti penzije za koje tvrde da su otete

blank

Predsednik Foruma penzionera subotičkog odbora Narodne stranke, Lazar Zelić, pozvao je juče Subotičane da daju svoj potpis za, kako je u saopštenju navedeno, vraćanje otetih penzija i priključe se akciji „Vratiti oteto“.

U saopštenju je navedeno da je aktuelni režim od 2014. do 2018. godine od penzionera oteo 839 miliona evra, tako što je penzije čiji su iznosi prelazili 25 hiljada smanjivao, a svima zajedno, kako je navedeno, nije povećavam iznos penzija, odnosno nije usklađivan sa rastućim cenama, iako je po zakonu to morao da bude.

“To je najveća državna pljačka u 21. veku, a u kojoj je penzionerima aktuelni režim oteo deo penzija, a da nikoga od njih nije pitao”, navedeno je u saopštenju subotičkih narodnjaka.

Narodna stranka tvrdi da će vratiti svaki dinar otet od penzionera, a sredstva za to obezbediće, kako je navedeno u saopštenju, određenim preraspodelama.

“Nije normalno da strani investitori dobijaju toliki novac, nije normalno da država finansira iracionalni projekat novog nacionalnog stadiona koji će da košta barem 250 miliona evra, kada se samo za njegovu cenu može isplatiti dobar deo duga penzionerima”, kaže se u saopštenju.

“Nećemo čekati da naši ljudi pravdu traže po evropskim sudovima, već ćemo im vratiti penzije”, poručuju iz Narodne straanke.

Narodna stranka potpise za vraćanje penzija za koje tvrdi da su otete prikuplja vikendom, od 8 do 12 časova na štandovima, odnosno sredom od 17.30 do 19.30 časova u svojim prostorijama, Celovečka 7.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Saopštenje NGG Subotica

Saopštenje NGG Subotica – NAŠ GRAD! prenosimo u celosti: “NGG Subotica uputila je Zahtev čelnicima grada, gradonačelniku Stevanu Bakiću, predsedniku Skupštine grada Balintu Pastoru, načelniku

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.