blank

O prohodnosti srpsko-mađarske granice biće reči u utorak

blank
Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, saopštio je posredstvom društvenih mreža da pokušava da ubedi nadležne o važnosti nesmetanog prelaska granice sa Mađarskom, te da će to pitanje ponovo biti na dnevnom redu u utorak.

“Neka niko ne očekuje od nas da prihvatimo činjenicu da prohodnost mađarske granice nosi sa sobom veći epidemiološki rizik od prelaza granice sa Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Severnom Makedonijom, Crnom Gorom ili Bugarskom”, saopštio je Pastor.

On je istakao da se nadao da će biti ublažena ograničenja za prelazak granice, da će biti ukinut obavezni testovi i karantin prilikom ulaska u našu zemlju iz Mađarske, prenosi RTV Panon.

U objavi predsednika SVM-a piše da se on nedeljama zalaže za nesmetane prelaske granice i da je imao stalno razumevanje od nadležnih u Vladi i političara, te da je za to vreme postojala zajednička nada.

“Međutim, kruto odbijanje epidemiološkog dela Kriznog štaba i njegova potpuna nefleksibilnost, izazvali su u meni veliko razočaranje”, saopštio je predsednik SVM-a.

Pastor je naveo da poštuje njihov stav, ali da ga smatra nepravednim, nerazumljivim, nerealnim i besmislenim.

“Izneo sam i nastavljam da izražavam naše mišljenje, borim se za njegovo prihvatanje”, dodao je Pastor.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Saopštenje NGG Subotica

Saopštenje NGG Subotica – NAŠ GRAD! prenosimo u celosti: “NGG Subotica uputila je Zahtev čelnicima grada, gradonačelniku Stevanu Bakiću, predsedniku Skupštine grada Balintu Pastoru, načelniku

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.