blank

U četvrtak zaseda gradska skupština

blank

Za četvrtak, 4. februar, s početkom u 9 časova, zakazana je šesta redovna sednica Skupština grada, a danas je u Medija-centru predsednik gradske skupštine Balint Pastor najavio da će na dnevnom redu biti 27 tačaka.

Pastor je naveo da će okosnicu sutrašnjeg zasedanja činiti programi poslovanja četrnaest javnih i komunalnih preduzeća, kao i društava sa ograničenom odgovornošću za 2021. godinu.

Istakao je da budžet godinama nije bio tako rano usvojen kao prošle godine, ali i da su programi poslovanja preduzeća i društava sa ograničenom odgovornošću obično usvajani krajem februara, te da će već početkom februara sva javna preduzeća dobiti saglasnost na programe poslovanja za 2021. godinu.

Na dnevnom redu će, naveo je, biti i donošenje Odluke o donošenju plana generalne regulacije VI za delove zona Mali Radanovac i Radanovac.

– Ovim se stvara mogućnost za proširenje planirane poslovno-komercijalne zone Radanovac, odnosno bivše Druge kasarne, u cilju daljeg razvoja privredne zone i obezbeđenja lokacija za nove investitore. Utvrđuje se prostor za centralno groblje koje je strateški određeno Generalnim urbanistički planom Subotica – Palić do 2030. godine. Utvrđuje se i zaštita prirodnih vrednosti i životne sredine za Radanovačku slatinu, a biće i novih stambenih objekata i zelenih površina – rekao je Pastor.

Skupština će, dodao je, usvojiti i Plan generalne regulacije za naselje Mišićevo.

Donošenje Odluke o donošenju izmene dela Plana detaljne regulacije za deo obalnog pojasa Palićkog jezera je treća tačka dnevnog reda, kazao je dr Balint Pastor, navodeći da će se tu izmeniti jedan mali deo Plana.

Rekao je da će Skupština doneti i Odluku o kategorizaciji opštinskih puteva i ulica i da će to biti u skladu sa novim Zakonom o putevima.

Govoreći o tački dnevnog reda vezanoj za donošenje Programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Grada Subotice za 2021. godinu, Pastor je istakao da je za taj program dobijena saglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine Republike Srbije, što je bio i preduslov za usvajanje programa na sednici Skupštine grada.

– Predloženim programom predviđena je aktivnosti upravljanja zaštitom životne sredine, odnosno finansiranje ove aktivnosti u visini od 33 miliona dinara. Za praćenje kvaliteta elemenata životne sredine, monitoring, a to se odnosi na kvalitet vazduha i ostale elemente ekologije planirano je 8,3 miliona dinara, zaštitu prirode 11,3 miliona dinara, upravljanje ostalim vrstama otpada 1,5 miliona dinara i projekat sufinansiranja troškova funkcionisanja Regionalne deponije 91 milion dinara. Ono što je novina i čega nije bilo godinama unazad jeste stvaranje uslova za raspisivanje konkursa za udruženja građana u oblasti zaštite životne sredine. Predviđena su sredstva i za tu namenu i uskoro će biti raspisan konkurs za udruženja građana u vezi teme vezane za zaštitu životne sredine – naglasio je Pastor mlađi.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.