blank

Ugovor Apoteke Subotica sa Galen farmom ne štiti radnike

blank

Subotičke Dveri saopštile su da, kako je navedeni, i posle skandaloznog tendera za izdavanje Apoteka Subotica još uvek imamo nerešenu situaciju oko ugovora o radu radnika koje preuzima Galen farm. Galen farm je preuzeo obavezu da će u stalnom radnom odnosu kao zaposlene zadržati 62 radnika koje preuzmu i to do kraja vremena trajanja zakupa apoteka. Za taj period su dužni da im isplaćuju plate i poreze i doprinose, navode Dveri.

“Dveri Subotica smatraju da je celokupan posao oko izdavanja apoteka izmakao kontroli i da je neophodno da grad kao potpisnik i garant sprovođenja dogovorenog, Galen farm kao zakupac, radnici Apoteke Subotica i predstavnici sindikalne organizacije sednu za pregovarački sto i dogovore sve pojedinosti pre potpisivanja bilo kakvih ugovora o radu radnika sa Galen farmom.

Ako posmatramo celokupna dešavanja koja su pratila posao oko izdavanja Apoteke Subotica, od samog početka imamo javnu nabavku koja nije promovisala konkurentnost, kako je zakonom o javnim nabavkama i predviđeno. U ugovoru koji je grad, odnosno Apoteka Subotica potpisala nije se vodilo računa o samim radnicima već su se isključivo skoro sve tačke ugovora odnosile na poslovni prostor apoteka Subotica. Kao da je predmet ugovora samo poslovni prostor, a ne i radnici Apoteke Subotica, njih 62.

Udeo lokalne vlast u problemima koji su nastali je veliki, jer nije napravljena ozbiljna analiza. Da li će tri apoteke koje ostaju u sastavu Apoteka Subotica nastaviti proizvodnu delatnost i ako hoće da li je radna snaga koja ostaje da radi u Apoteka Subotica prilagođena tom zahtevu? Da li je Galen farm u obavezi da prodaje njihove proizvode na koje su građani Subotice već navikli, kupujući ih godinama? Kakav je plan Grada Subotice posle isteka zakupa od 15 godina? Da li se tada radnici vraćaju u svoju matičnu firmu Apoteka Subotica, a ugovor sa Galen farmom raskida, jer bi tada već bila rešena dugovanja Apoteke Subotica? Zašto je apoteka ispod gradske kuće prepuštena Galen farm, koja je i jedan od simbola grada Subotice?

Ako grad Subotica pregovara sa poveriocima i dugovanja odlaže na rate, zar nije isto tako mogao da pregovara kao garant u ime Apoteke Subotica i da ona iz svojih sredstava zaradi i plati dugovanja?”, pitaju subotičke Dveri.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Saopštenje NGG Subotica

Saopštenje NGG Subotica – NAŠ GRAD! prenosimo u celosti: “NGG Subotica uputila je Zahtev čelnicima grada, gradonačelniku Stevanu Bakiću, predsedniku Skupštine grada Balintu Pastoru, načelniku

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.