blank

Porodici sa Radijalca godinama stižu uvećani računi za grejanje (VIDEO)

YouTube video

Uprkos ličnoj urgenciji gradonačelnika Stevana Bakića, Toplana do danas nije uspela da reši ovaj višegodišnji problem, niti je korigovala preplaćene iznose

Branko M. Žujović 

Porodica Aleksandra Stamenovića živi na Aleji maršala Tita i godinama kuburi sa uvećanim računima za utrošenu toplotnu energiju. U zimskom periodu, često im za plaćanje stižu iznosi od preko 25.000, pa i preko 30.000 dinara.

Obraćali su se Toplani i tražili pomoć od gradonačelnika, ali bez uspeha.

blank

– U februaru smo dobili da platimo 26.000 dinara. Prethodna dva računa platili smo oko 11.000 i 10.000 dinara, iako smo tri nedelje bili odsutni, a uređaji za grejanje bili podešeni na minimum. Na računima iz januara i decembra navedeno je da nam je utrošak bio nula, dakle, da potrošnje nije bilo, ali je iskazana zajednička potrošnja toplotne energije koju smo tim računima platili. U firmi koja očitava utrošak toplotne energije rekli su nam da očitavanje nije bilo moguće zbog kvara. Potom je uređaj „proradio“. Ovakva objašnjenja nisu od juče – kaže Stamenović.

Porodica se za pomoć obraćala i Gradskoj kući.

– Gradonačelnik Stevan Bakić ljubazno me je primio. Predam mnom je pozvao tada novog direktora Toplane. Naložio je da ovaj problem bude rešen, ali nije do dana današnjeg. Bio sam nakon razgoovra sa gradonačelnikom u Toplani, a poslednji put sam ih posetio ovih dana, nakon prijema računa sa iznosom od 26.000 dinara. Ništa ni tada, ni sada nisu rešili. Nisu nam ni umanjili račune. Pitali su me ima li zgrada u kojoj živim stiropor kao izolaciju! Bilo je komično. Nama je teško da razumemo zbog čega plaćamo enormne račune za potrošnju koja često ni ne bude iskazana. Pritom, ja vodim paralalenu evidenciju potrošnje i ona se znatno razlikuje od zvanično iskazane – dodaje Stamenović.

Ovim povodom, naša redakcija je ranije razgovarala sa bivšim direktorom Toplane koji je rekao da bi ovaj problem trebalo da bude rešen na nivou grada. Nakon ponovnog obraćanja Aleksandar Stamenovića našoj redakciji, prosledili smo ponovo pitanja ovom gradskom javnom komunalnom preduzeću u vezi sa uvećanim računima porodice Stamenović.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.