blank

Posađeno 1.300 sadnica crnog bora (VIDEO)

YouTube video

“Pošumljavanje treba da nam bude prioritet i zajednički cilj”, izjavila je Jelena Grujičić koja predvodi građanski inicijativu “Zaštitimo šume Subotice”

Radnici Javnog preduzeća “Vojvodinašume” i volonteri sa svojom decom, okupljeni oko građanske inicijative “Zaštitimo šume Subotice”, koju predvodi Jelena Grujičić, u subotu pre podne posadili su 1.300 sadnica crnog bora na delu odseka “b” u 78. odeljenju subotičke šume, površine 1,3 hektara, u blizini jezera Tresetište.

Sadnja preostali mladica biće nastavljena u ponedeljak, na susednoj parceli.

– Nakon obilaska terena prošle godine, došli smo do odseka koji je bio zapušten, godinama ranije posečen i drago nam je da smo danas tom delu šume dali novu budućnost. Ovo je samo početak i treba dosta vremena da prođe kako bismo videli prave rezultate. Pošumljavanje treba da nam bude prioritet i zajednički cilj – izjavila je Jelena Grujičić.

blank

Ovaj odsek, kako je ranije saopšteno, pripremljen je za obnovu uklanjanjem invazivnih vrsta, a preostali deo pomenutog odseka predviđen je za pošumljavanje na jesen ove godine.

Pored pošumljavanja, Vojvodinašume najavljuju skori nastavak seče obnove u 83. odeljenju, odsek “a”, gde je planirana prirodna obnova šume. Na delu ove površine, seča je završena ranije i šuma se značajnim delom do sada prirodno obnovila izdancima bagrema i bele topole.

“U narednim danima seča će na pomenutom odseku biti nastavljena da bismo uklonili preostala stabla, planirana za seču i da bismo teren očistili za takozvano povređivanje žila diskosnim plugom, odnosno iniciranje obnove bagrema i bele topole iz žila. Treći deo tog odseka ostavljamo za obnavljanje u narednim godinama”, navedeno je u odgovoru Vojvodinašuma našoj redakciji.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.