blank

Pravosnažna još jedna presuda protiv Branka Ćirjakovića

blank

Nakon što je u krivičnom postupku pravosnažno osuđen na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine, bivši službenik subotičke gradske uprave i član Srpskog slobodarskog pokreta urediku portala Subotičke.rs dužan da isplati odštetu zbog povrede časti i ugleda

Građansko žalbeno veće Višeg suda u Subotici 29. septembra odbilo je žalbu Branka Ćirjakovića na prvostepenu presudu Osnovnog suda u Subotici kojom je Ćirjakoviću dosuđeno da Branku M. Žujoviću, uredniku portala Subotičke.rs, isplati odštetu u iznosu od 120.000 dinara zbog povrede časti i ugleda. Presuda Osnovnog suda, doneta 5. februara 2020. godine, ovim je postala pravosnažna, a pored iznosa odštete, Ćirjaković je dužan da namiri sve ostale sudske troškove.

Ćirjaković je tokom 2018. i 2019. godine objavljivao pretnje i uvrede na račun urednika našeg portala, nakon čega su usledile Žujovićeva tužba i građanska parnica radi nadoknade štete pretrpljene zbog povrede časti i ugleda, kao i krivični postupak koji je, zbog pretnji i ugrožavanja Žujovićeve sigirnosti, protiv Ćirjakovića povelo Osnovno javno tužilaštvo u Subotici.

Najpre je doneta i postala pravosnažna pomenuta presuda u krivičnom postupku kojom je Ćirjaković osuđen na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine, a sada, nakon više od godinu i po dana čekanja, pravosnažna je postala i presuda doneta u građanskoj parnici za nadoknadu štete zbog povrede časti i ugleda.

– Od Gradske kuće, odnosno gradonačelnika Stevana Bakića očekujem da mi konačno odgovori na odavno postavljeno pitanje: kako komentariše činjenicu da je tadašnji službenik Gradske kuće javno upućivao pretnje, ugrožavao sigurnost i vređao, a da se niko od toga nije ogradio? Bakić nikada nije odgovorio na ovo pitanje. Postoje samo dve mogućnosti. On ili nema hrabrosti da postupi odgovorno kao gradonačelnik svih Subotičana ili ne razume kroz kakav smo pakao kao porodica prošli. Ćirjković je u vreme najcrnjih napada na moju porodicu i mene primao platu iz subotičke gradske kase – izjavio je Žujović, ponovo se zahvalivši svom advokatu Dušanu Kliski, UNS-u i NUNS-u na podršci tokom proteklih godina.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.