blank

Predavanje Viktorije Aladžić u Savremenoj galeriji

blank

Savremena galerija Subotica saopštila je da će u petak biti održano predavanje „Zelenilo, prošlost i mi” prof. dr Viktorije Aladžić, s početkom u 18 časova.

Kako je navedeno, Subotica je grad koji je već 1866. godine imao „Statut o sađenju drveća na unutrašnjoj i spoljašnjoj teritoriji Grada Suboticeׅ“, a u istoj godini o zelenilu u gradu i na Paliću brinuo je gradski baštovan. Istakli su da je današnja situacija sa javnim parkovskim površinama u Subotici i okolini znatno drugačija, ali i da njena budućnost zavisi isključivo od našeg odnosa prema toj važnoj temi.

„Kroz osvrt na istorijski razvoj parkova, drvoreda i šuma u Subotici i okolini, na stanje u kojem se oni danas nalaze, predavanje će ponuditi i modele brige i održivog korišćenja zelenila u gradu i njegovom okruženju”, poručili su.

Prof. dr Viktorija Aladžić (1959, Subotica, Srbija) je arhitekta, istraživačica i aktivistkinja u oblasti očuvanja i razvoja arhitektonskog i urbanog nasleđa. Zaposlena je kao vanredni profesor na Građevinskom fakultetu u Subotici, Univerziteta u Novom Sadu.

Foto: Printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.