blank

Pregovori sa IT kompanijama oko nekadašnjih vojnih objekata

blank

Iako je pre šest godina, za šest miliona evra, Subotica kupila nekadašnje vojne objekte, oni i dalje nemaju gotovo nikakvu funkciju. Kako je rekao gradonačelnik Stevan Bakić, rate za kupovinu su uspešno otplaćene, pregovara se sa IT kompanijama o zajedničkoj rekonstrukciji Doma Vojske za njihove potrebe, dok će prostor nekadašnjih kasarni ići na licitaciju za koju su interes do sada iskazale tri kompanije.

Za više od tri miliona evra na 60 rata, Subotica je pre šest godina kupila Dom Vojske. Iako je prvobitno bilo najavljeno da će u njega biti preseljen ansambl pozorišta, vredna zgrada u centru grada nije dobila nikakvu funkciju, osim što par dana godišnje otvara svoja vrata kako bi predstavljao info pult za Subotički polumaraton.

„Ja sam predložio i imao dva sastanka sa IT sektorom „Subotica 2030“. Ponudio sam im jednu vrstu partnerskog odnosa, s obzirom na to da je njima potrebna površina od nekih četiri do pet hiljada kvadratnih metara, u čemu se idealno uklapa Dom Vojske. Gledaćemo da, ako ikako dođe do realizacije toga Grad bude potpuno susretljiv prema njima, pogotovo kada bude došlo do rekonstrukcije te unutrašnjosti vodićemo računa da tu ne bude niko oštećen, zakinut za bilo šta“- rekao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Takođe pre šest godina, opet za tri miliona evra, Subotica je kupila nekadašnju Kasarnu „Kosta Nađ“. Najveći deo objekata na površini od skoro devet hektara je porušen. Pripremljen je i plan stambeno-poslovnog naselja koji je predstavljen i na najvećem sajmu investicija i nekretnina u Evropi, u Minhenu, pre nekoliko godina.

„Za sada imamo tri zainteresovane kompanije. Toliko mogu da vam kažem. Ne bih da ugrozim ništa i ne bih nikoga da favorizujem, očekujemo procenu sudskog veštaka i to će biti početna cena za licitaciju. Za ceo kompleks, parcijalno nećemo dozvoliti. Ili sve – ili ništa“ – dodao je Bakić.

Poslednje rate za kupovinu ovih objekata, za koje je Grad Subotica već 2016. godine tražio odlaganje plaćanja, uspešno su izmirene ove godine.

RTV, Grad Subotica

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.