blank

Privredni savet Grada Subotice predstavio svoje aktivnosti

blank

Predsednik Privrednog saveta Grada Subotice Milan Jerinkić i zamenik predsednika Srđan Samardžić danas su predstavili aktivnosti ovog savetodavnog tela. Kako je Jerinkić naveo, rešenjem gradonačelnika je, prema Statutu, formiran Privredni savet Grada Subotice, koji čini petnaest predstavnika subotičke lokalne samouprave i privrednika iz Subotice.

Prema njegovim rečima, uloga Saveta jeste da bude savetodavno telo gradonačelnika i Gradske uprave, da daje svoja mišljenja, predloge i inicijative, kako bi poslovna klima u gradu, kao i kvalitet života u lokalnoj zajednici, bili unapređeni.

„Formiranjem Saveta i subotička privreda će se putem svojih predstavnika u Savetu, prvi put posle nekoliko decenija biti u prilici da se izjašnjava o svim onim pitanjima koja direktno utiču na poslovanje preduzetnika i preduzeća. Na ovaj način mi smo prvi put ostvarili direktnu komunikaciju između privrede i lokalne samouprave“, istakao je Jerinkić.

Prema njegovim rečima, na čelu Saveta će uvek biti predstavnik privrede, a na mestu zamenika predsednika predstavnik lokalne samouprave. Nakon konstitutivne i tri redovne sednice usvojen je plan i program rada koji je obuhvaćen u sedam tačaka.

„U ovom trenutku smatramo da je najvažnije osnivanje Subotičkog univerziteta, što je subotička lokalna samouprava sebi zacrtala još 2013. godine, u Strategiji lokalnog održivog razvoja. Osnivanje Subotičkog univerziteta znači više ljudi u našem gradu, veće tržište, više posla, više prihoda, veći budžet, viši standard, nove tehnologije i više mogućnosti za sve. Smatramo, takođe, da su prioriteti i razvoj turizma i turističke ponude na Paliću, pretvaranje nekadašnje kasarne ‘Petar Drapšin’ (Druga kasarna) u industrijsku zonu za domaće privrednike i preduzetnike, ekološko rešenje prostora bivše HI ‘Zorka’, organizovanje ‘Privrednih dana dijaspore’ u periodu božićnih i novogodišnjih praznika, rešavanje pitanja gradske imovine i privredno brendiranje Subotice. Plan i program rada Privrednog saveta u narednoj fazi iziskuje da se utvrde prioriteti i rokovi, a oko svake ove teme biće formirane radne grupe koje će raditi na njihovoj realizaciji”, naglasio je Milan Jerinkić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.